ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ν. Κακλαμάνης: Από Δήμαρχος …Ψινάκης

Ν. Κακλαμάνης: Από Δήμαρχος …Ψινάκης
‘Εχει αποδειχθεί ότι πιο δύσκολα παραμένεις στην κορυφή απ΄ ότι να ανέβεις σ’ αυτήν.

‘Εχει αποδειχθεί ότι πιο δύσκολα παραμένεις στην κορυφή απ΄ ότι να ανέβεις σ’ αυτήν.

Παλεύεις, ματώνεις, σκαρφαλώνεις στο βουνό και κάποια στιγμή βρίσκεται στην κορυφή (επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά).

Εκεί όμως για να διατηρηθείς πρέπει να είσαι πολύ μάγκας και πολύ πιο δυνατός για να διαχειριστείς αυτή την επιτυχία.

Όλα αυτά μου ερχόντουσαν χθες στο μυαλό, καθώς έβλεπα μια φωτογραφία από την 1η πανηγυρική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Ο πρώην Δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης και ο γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών και δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Κακλαμάνη, Ηλίας Ψινάκης συζητάνε με ιδιαίτερη ένταση, έχοντας σκύψει ο ένας στον άλλον, γιατί ανάμεσά τους βρίσκεται η ηθοποιός Β.Τριφύλλη (επίσης εκλεγμένη με τον Ν.Κακλαμάνη Κ ), η οποία εμπόδιζε την επαφή τους.
Προφανώς για τον Κ.Ψινάκη, που δεν τον γνωρίζω καν , δεν έχω τίποτα προσωπικό, αντιθέτως εκτιμώ την καπατσοσύνη του, τον επαγγελματισμό του και ενίοτε τις χαριτωμενιές του.

Αλλά κάτι μου την έσπαγε σ’ αυτή την φωτογραφία…

Ένας απλός άγνωστος γιατρός πριν από μερικά χρόνια (ο κ. Κακλαμάνης), κάποια στιγμή αρχίζει την άνοδο, γίνεται στέλεχος της ΝΔ, μέλος στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, υπουργός Υγείας, Δήμαρχος Αθηναίων και ξαφνικά τον βλέπουμε έναν απλό δημοτικό σύμβουλο στην αντιπολίτευσης του Δήμου να λύνει προβλήματα της Αθήνας με τον κ.Ψινάκη, που μια μέρα πριν έλεγε το γνωστό «ποια άλουστη στην ΕΡΤ έκοψε τον δικό μου για την Eurovision».

Ε, αυτό μου χτυπάει άσχημα!

Μερικοί μιλάνε σήμερα για την υπέρμετρη αλαζονεία Κακλαμάνη, όσο ήταν δήμαρχος. Ίσως δεν έχουν άδικο.

Από ένας άγνωστος γιατρός να γίνει υπουργός Υγείας και Δήμαρχος της Αθήνας είναι δύσκολο και μεγάλο κατόρθωμα. Αλλά από δήμαρχος και υπουργός Υγείας να γίνεις….Ψινάκης είναι εύκολο και επίσης μεγάλο κατόρθωμα, αλλά από την ανάποδη.