ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Φθάνει πια η κοροϊδία!

Φθάνει πια η κοροϊδία!

Όλοι πέφτουν τώρα από τα σύννεφα και όλοι κάνουν ότι δεν ήξεραν τίποτα για τη μεγάλη ρεμούλα που γινόταν στη νύχτα (με καλλιτέχνες και επιχειρηματίες), για το «δεν πληρώνω γιατί έτσι γουστάρω» διαφόρων τύπων, όπως ο μάκαρος ο Ψωμιάδης, ή για τους άλλους που ούτε ήξεραν κατά που πέφτει η Εφορία που έπρεπε να πληρώσουν για τις επιχειρήσεις τους, τύπου Βωβού και Γαβαλά.

Τώρα όλοι εμφανίζονται έκπληκτοι. Και ΣΔΟΕ και υπουργείο Οικονομιών και εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Δεν ήξεραν τίποτα για το έγκλημα. Τώρα το ανακάλυψαν...

Φθάνει όμως πια η κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού που ματώνει, πεινάει, αυτοκτονεί. Φθάνει πια αυτό το «δεν ήξερα και που να το φανταστώ» πρωθυπουργών, υπουργών, κρατικών παραγόντων αλλά και στελεχών των δύο λεγόμενων μεγάλων κομμάτων που μοιράζονται την εξουσία εδώ και 40 χρόνια περίπου.

Ήξεραν αλλά έκαναν πως δεν βλέπουν. Είτε γιατί ήθελαν ανοιχτές τις πόρτες της νύχτας για προσωπική τους χρήση κάποιοι ή γιατί είχαν «κολλητιλίκια» με διάφορους σταρ της πίστας, είτε γιατί επιχειρηματίες που τώρα οδηγούνται με χειροπέδες στον εισαγγελέα γιατί πιάστηκαν να κλέβουν το κράτος, ήταν υποστηριχτές και χρηματοδότες τους.

Έτσι για να τα λέμε ανοιχτά και ξεκάθαρα.

Και αυτό που θέλει ο κόσμος είναι μαζί με τους διάφορους Άκηδες, Γαβαλάδες και Ψωμιάδηδες να κάτσουν στο σκαμνί και όλοι αυτοί που ήξεραν τη ρεμούλα που γινόταν και έκαναν το... παπί.