ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Είμαστε ακόμα ζωντανοί...

Είμαστε ακόμα ζωντανοί...

Τελικά δεν έπεσαν οι πλανήτες στο κεφάλι μας και σωθήκαμε από την προφητεία των Μάγια. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα» τραγουδάει η αγαπημένη μου η Άλκηστις η Πρωτοψάλτη.

Σωθήκαμε όμως ή ακόμα «δεν έχει τραγουδήσει η χοντρή»; Γιατί αν δεν τραγουδήσει και αυτή στο φινάλε της παράστασης, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: 52,5 δισ. στα ταμεία μας μέχρι τέλος του Μάρτη. Πράγματι «είναι πολλά τα λεφτά Άρη μου». Και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης να μας ανεβάζουν 5-6 μονάδες από τα σκουπίδια που μας είχαν ρίξει. Και ξαφνικά το ελληνικό χρηματιστήριο να παίρνει φωτιά. Και ο Ντράγκι να ανοίγει και πάλι τις πόρτες της ΕΚΤ για να πουλάνε τα ομόλογά τους οι ελληνικές τράπεζες και να παίρνουν ρευστό. Και όλοι ξαφνικά να μας έχουν αγαπήσει και να μας κανακεύουν γιατί γίναμε τα πιο καλά και πιο υπάκουα παιδιά στην Ευρώπη.

Καλά και ωραία όλα αυτά που δείχνουν ότι «είμαστε ακόμα ζωντανοί». Αλλά για να δούμε σε ποια σκηνή και ποια εικόνα έχει αυτό το ροκ συγκρότημα που λέγεται Ελλάδα.

Τα σχολεία κλείνουν στη Βόρεια Ελλάδα γιατί τα παιδάκια κινδυνεύουν να παγώσουν από την έλλειψη θέρμανσης. Δύο εκατομμύρια νέοι δεν έχουν δουλειά και το 55%, όπως λέει επιστημονική έρευνα, της ελληνικής νεολαίας χρειάζεται ψυχολόγο για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το 30-40% των Ελλήνων θα περάσει Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα και χωρίς πετρέλαιο να ζεσταθεί. Πουλάνε όσο-όσο ΟΠΑΠ, Αγροτική, λιμάνια, αεροδρόμια και ό,τι άλλο ασημικό έχουμε. Και οι εφορίες αντί να μαζεύουν 10 ευρώ, όπως πρέπει για να μην ληφθούν άλλα μέτρα, μαζεύουν 1 ευρώ με τους μεγαλοκαρχαρίες να διαφεύγουν.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα. Αλλά θα μείνουμε επί σκηνής ή θα μας φάει τελικά ο δράκος;

ΥΓ: Μήνυμα προς την ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης Λαυρεντιάδη, κ. Ιωάννα Χατζάκη και τους Οικονομικούς Εισαγγελείς του Άρειου Πάγου: αν δεν εμφανίσετε τα ονόματα των δημοσιογράφων που τους πλήρωνε (δηλαδή τους «μίζαρε») κανονικά κάθε μήνα ο Λαυρεντιάδης για να κρύβουν τις βρωμιές του, θα είστε εκτεθειμένοι στα μάτια του ελληνικού λαού για απόκρυψη στοιχείων. Σας περιμένω να τολμήσετε και βεβαίως θα επανέλθω.