ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι

Δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι

Ξέσπασμα ψυχής του πρώην υπουργού Ανάπτυξης αρμόδιου σε θέματα ενέργειας της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή κ. Γ. Σαλαγκούδη, αργά την Παρασκευή το βράδυ στην εκπομπή μου "Μέχρι το κόκκαλο" στο κανάλι ΕΓΝΑΤΙΑ Θεσσαλονίκης.

''Κανείς από τους πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών δεν έχει την τόλμη, τη δύναμη και το κουράγιο να χαράξουν ΑΟΖ για την Ελλάδα και να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας σε ό, τι αφορά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Ήταν σαν να κράταγαν μία καυτή πατάτα στα χέρια τους που ο καθένας την πετούσε στον επόμενο πρωθυπουργό''.

Και ο κ. Σαλαγκούδης που ήταν στον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης Καραμανλή μετά το 2004 συνέχισε τις εκμυστηρεύσεις του λέγοντας:'' Όταν μπήκα πια στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας και είδα τι συνέβαινε εκεί, τα σιχάθηκα όλα και αποχώρησα από την πολιτική''.

Οι συγκλονιστικές αυτές δηλώσεις του πρώην πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Καραμανλή παρουσιάζουν την ατολμία όχι μόνο της κυβέρνησης αυτής αλλά και των προηγούμενων και των επόμενων, να προχωρήσουν στην εμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας με την χάραξη της ΑΟΖ, γιατί φοβόνταν μην αντιδράσει η Τουρκία.

Και ίσως εδώ ταιριάζει απόλυτα ο στίχος του Βάρναλη '' Δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι''.Όμως ο ποιητής μιλούσε για απλούς ανθρώπους και εδώ έχουμε να κάνουμε με ηγέτες που δείλιασαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσφέρουν στην Ελλάδα την εκμετάλλευση των θησαυρών της ελληνικής γης.

Δικαιολογημένα χιλιάδες τηλεθεατές αυτής της εκπομπής ζητούσαν σε όλη τη διάρκειά της μέσω μηνυμάτων στο διαδίκτυο και τηλεφωνημάτων να γίνει μία προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, όπως έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ, για να αποδοθούν ευθύνες για το εθνικό αυτό έγκλημα.

Για τη μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας και να καθίσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται γι' αυτό.