ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Έγκλημα και τιμωρία

Έγκλημα και τιμωρία

Το έγκλημα σε βάρος της ιστορικής ομάδας της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε. Η ομάδα της προσφυγιάς έπεσε στη Β' Εθνική κατηγορία.


Για όλους όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα και την έχουν κάνει «την ΑΕΚ της καρδιάς τους», πέρα από τα δάκρυα, τον πόνο και τη βαθιά λύπη, υπάρχει και η οργή για όλους αυτούς που πήραν την ΑΕΚ των θριάμβων, του Νεστορίδη και του Κανάκη και την έκαναν την ΑΕΚ του Τσίτα, του Αρκούδα και του Κατσικοκέρη.

Σε κάθε έγκλημα υπάρχουν και οι ένοχοι. Και στο έγκλημα που έγινε σε βάρος της ΑΕΚ οι ένοχοι και ορατοί είναι και συγκεκριμένοι.

Σίγουρα δεν είναι αυτά τα 19χρονα παιδιά, που φόρεσαν τη βαριά κίτρινη φανέλα με το δικέφαλο και βγήκαν στα μαρμαρένια, βρώμικα αλώνια του ελληνικού ποδοσφαίρου να κρατήσουν όρθια την ΑΕΚ.

Τι μπορούσαν να κάνουν αυτά τα παιδιά, όταν έβλεπαν μέσα σε όλα τα άλλα να τα εγκαταλείπουν και να τα αφήνουν μόνα τους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά όλοι οι μεγαλοσχήμονες γιάπηδες με τα πούρα, που πέρασαν από τη διοίκηση της ΑΕΚ για να κάνουν τις δικές τους μπίζνες. Τόσο ξέρουν από ποδόσφαιρο τα παιδιά. Τόσα προσέφεραν μέσα στα γήπεδα. Κάποιοι από αυτούς ταλέντα, αλλά όλοι τους άγουροι ακόμα για την Α΄ Εθνική.

Φυσικά δεν φταίνε ούτε οι προπονητές της τελευταίας στιγμής, που κλήθηκαν να σώσουν την παρτίδα (Λίνεν και Δέλλας).

Φυσικά δεν φταίνε οι φίλαθλοι. Οι 100-150 τρελαμένοι που μπούκαραν στο γήπεδο και έδωσαν τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ πριν μια βδομάδα, δεν ανήκουν φυσικά στο σώμα των φιλάθλων της ομάδας.

Μεγάλοι ένοχοι είναι όσοι πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση της ΑΕΚ. Αυτοί που έγδαραν, ρήμαξαν οικονομικά την ιστορική ομάδα, αυτοί που της πέρασαν τη θηλιά στο λαιμό πετώντας τα λεφτά της σε ύποπτες και θολές μεταγραφές, αυτοί που τα άρπαξαν και τα 'βαλαν στην τσέπη τους, αυτοί που τα ξόδεψαν απερίσκεπτα.

Η ώρα όμως της νέμεσης ήρθε. Το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο –τουλάχιστον όσον αφορά τις δικές μου δυνατότητες και τη δική μου δημοσιογραφική έρευνα που έχει αρχίσει ήδη και θα αποκαλύψει ενόχους και γεγονότα.

Η ΑΕΚ θα επιστρέψει στο φως. Αυτοί όμως που τη σκότωσαν, θα μπουν για πάντα στο σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου οριστικά και αμετάκλητα.