ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τρώγεται κ. Κώστα μου ο TAP;

Τρώγεται κ. Κώστα μου ο TAP;

Χαρούλες, πανηγύρια και γελαστά πρόσωπα χθες στην κυβέρνηση, με την απόφαση των Αζέρων να επιλέξουν την Ελλάδα για να περάσει το δίκτυο TAP μεταφοράς του φυσικού τους αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στο κέντρο της Ευρώπης.


Ξέρετε ότι μίζερος δεν είμαι, σιχαίνομαι τις υστερικές αντιπολιτευτικές κραυγές και την καταστροφολογία για την Ελλάδα μας.

Όμως υποβάλλω και εγώ το ερώτημα που μου έστειλε αναγνώστης αυτής της στήλης στο κινητό μου χθες βράδυ και μου έγραφε: «Για πέστε μου κύριε Κώστα μου, ο αγωγός TAP που θα περάσει από την Ελλάδα, τρώγεται;».

Αυτό λοιπόν είναι το κρίσιμο ζήτημα για τον απλό Έλληνα πολίτη. Μπράβο στο Σαμαρά που τα κατάφερε και έπεισε τους Αζέρους στο πρόσφατο ταξίδι του στο Μπακού, να επιλέξουν το δίκτυο TAP (άρα Ελλάδα) και όχι το δίκτυο Nabucco West (άρα Βουλγαρία-Ρουμανία) για να στείλουν το φυσικό τους αέριο στην Ευρώπη.

Αλλά ο πεινασμένος Έλληνας σήμερα δεν μπορεί να περιμένει 3-4 χρόνια μέχρι να έρθει στην Ελλάδα ο TAP, παρόλο που θα βρουν εργασία 3.000 περίπου Έλληνες και άλλοι 12.000 σε παράπλευρες εργασίες. Γιατί σε αυτά τα χρόνια ο πεινασμένος Έλληνας πρέπει να βρει να φάει και να ταΐσει και την οικογένειά του.

Και επειδή ο αγωγός φυσικού αερίου δεν τρώγεται, μήπως μαζί με αυτόν πρέπει η κυβέρνηση να δημιουργήσει και έναν αγωγό που να παράγει ελπίδα και ενίοτε καμιά μακαρονάδα για τους πεινασμένους Έλληνες;