ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κυνηγάνε τη μαρίδα, αφήνοντας τους καρχαρίες

Κυνηγάνε τη μαρίδα, αφήνοντας τους καρχαρίες

Υπάρχει μας λένε μία μαύρη τρύπα ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2013, 800 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα, η οποία μπορεί να φθάσει το 1,3 δισ. μέχρι τέλος του έτους.

Και μετά θα έρθουν οι μέλισσες (οι σφίγγες καλύτερα) οι Τροϊκανοί και επειδή δεν θα έχουμε μαζέψει τα λεφτά που πρέπει θα μας ζητήσουν νέα μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές δαπανών, συνεχίζοντας έτσι το ελληνικό δράμα.

Αλλά πώς να μαζέψουμε τα λεφτά για τα κρατικά ταμεία όταν μένουν ανέγγιχτοι οι μεγαλοκαρχαρίες που έκλεψαν το κράτος μη πληρώνοντας Εφορία και ΦΠΑ, που έφτιαξαν τις βιλάρες τους και τις σκαφάρες τους με βρώμικα λεφτά από μίζες και υπερτιμολογήσεις έργων, που γλεντοκοπούσαν στη Μύκονο (και συνεχίζουν να γλεντοκοπάνε) λεηλατώντας τα Δημόσια ταμεία; Αντί να τους έχουν πάρει όχι μόνο σπίτια, αυτοκίνητα, οικόπεδα, έπιπλα, πίνακες, αλλά μέχρι και τα σώβρακα (μετά συγχωρήσεως) να πουλήσουν όλα αυτά και να επιστρέψουν ένα μέρος τουλάχιστον από τα κλεμμένα στα δημόσια ταμεία, ή τους κλείνουν φυλακή για μερικούς μήνες (ε και;) ή δέχονται να πληρώσουν το 1/20 του χρέους τους και να φεύγουν ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα εφορίες και κρατικές υπηρεσίες κυνηγάνε τη μαρίδα, αυτόν που έχει σπίτι με δύο δωμάτια ή ένα χωραφάκι για να του τα πάρουν επειδή χρωστάει 3.000 ή 5.000 στην Εφορία.

Τι έγινε με τον Τσοχατζόπουλο; Τι έγινε με τον Λαυρεντιάδη; Ή με τον Καρούζο; Ή με τον Λάκη Γαβαλά; Ή με τον Βωβό ή με τόσους άλλους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους που τον τελευταίο καιρό μαθαίνουμε ότι χρωστάνε εκατομμύρια στην Εφορία ή κατέκλεψαν Κράτος και Τράπεζες;

Τι πήρε το κράτος από τις περιουσίες που έφτιαξαν όλοι αυτοί τα τελευταία χρόνια με λεφτά που δεν τους ανήκουν;

Φθάνει πια αυτή η κοροϊδία. Να τους τα πάρετε τώρα όλα, να τα εκποιήσετε, για να πάνε κάποια λεφτά στα κρατικά ταμεία και αφήστε ήσυχο τον φουκαρά που έχει δύο κεραμίδα να στεγάσει τη φαμίλια του.