ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Γιατί έτσι γουστάρω ρε»

«Γιατί έτσι γουστάρω ρε»

Νταηλίκια, μαγκιές και φτύσιμο του κράτους από τους βαρόνους -μικρούς ή μεγάλους- της νύχτας.


Και βέβαια αφού δεν τους πειράζει κανείς και αφού με το «κάτι τις» που δίνουν σε διάφορους δήθεν κρατικούς υπαλλήλους ελεγκτές μπορούν να τα γράφουν όλα στα αρχ.... τους, συνεχίζουν να εξευτελίζουν νόμους, αστυνομία, ΣΔΟΕ και λοιπές κρατικές υπηρεσίες.

Στη Χαλκιδική οι «καψουρέμποροι» (αυτοί που πουλάνε τραγούδια της καψούρας στις πίστες με διάφορους Κιάμους, Σάμιους, Λάμιους και δεν ξέρω πώς αλλιώς τους λένε) έγραψαν όπου ήθελαν το κράτος, που τους έκλεισε το μαγαζί, μέσω ΣΔΟΕ, γιατί δεν έβγαζαν ούτε μία απόδειξη στην εκλεκτή πελατεία τους, και δούλεψαν κανονικά το μπουζουξίδικο τους, σπάζοντας το λουκέτο του ΣΔΟΕ που το είχε κλείσει από την προηγούμενη.

Και δεν βρέθηκε ένας, ούτε ένας ρε παιδιά, αστυνόμος να πάει να το κλείσει το μπουζουκομάγαζο της μαγκιάς και του «έτσι γουστάρω ρε».

Ο άλλος στο ψαροχώρι, τον Αμπελά της Πάρου, πήγε χωρίς άδεια από λιμενικό και δήμαρχο, έστησε πλωτή εξέδρα στην παραλία, άπλωσε τραπεζάκια στην άμμο και έκανε βραδινή συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο μέχρι τις 5 το πρωί.

Μαγκιά του κι αυτουνού. Κάνω ό,τι γουστάρω και δεν ζητάω άδεια από κανέναν.

Και φτύνουν αυτοί οι τύποι της αρπαχτής ένα ολόκληρο κράτος και τους νόμους του, αλλά τελικά έχουν βρει την ευκαιρία σ' αυτό το κράτος της αρπαχτής να κάνουν ό,τι γουστάρουν και δεν είναι κορόιδα να υπακούν σε νόμους και κανόνες.

Και καλά το κράτος είναι ανάπηρο και κάποιοι υπάλληλοί του τα πιάνουν για να κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες.

Αλλά όλοι αυτοί οι τύποι, οι «πελάτες της καψούρας» που πήγαν και γλέντησαν εκεί στη Χαλκιδική, σε ένα μαγαζί που λειτουργούσε παράνομα, και τα ακούμπησαν κανονικά σε κάποιους μάγκες της νύχτας που έφτυσαν κατάμουτρα την ελληνική πολιτεία, είναι εντελώς ανεύθυνοι αυτής της ζούγκλας στη νύχτα;

Ο καθένας ας απαντήσει στο ερώτημα ανάλογα με τη συνείδησή του.