ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η κτηνωδία της τρόικας

Η κτηνωδία της τρόικας

Είναι τόση η κτηνωδία της τρόικας και η αναλγησία των Τόμσεν και των αφεντικών τους (ΔΝΤ, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) που λυσσασμένα πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσων χρωστάνε ακόμα και 500 ευρώ στις τράπεζες.


Για να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από τα δανεικά που μας έχει στείλει η ΕΚΤ (με υψηλότατο τόκο) και για να στηριχτούν οι ελληνικές τράπεζες με τη γνωστή ανακεφαλαιοποίησή τους με τα 30 δισ. ευρώ, η άποψη που επικρατεί στην τρόικα είναι:

Να πεθάνουν όλοι, για να σωθούν οι τράπεζες.

Δηλαδή να βρίσκουμε αύριο-μεθαύριο παγωμένους ανθρώπους στους δρόμους γιατί θα τους έχουν πάρει το σπίτι, για να σωθούν –όπως υποστηρίζουν οι τροϊκανοί- οι ελληνικές τράπεζες.

Και τα 30 δισ. της ανακεφαλαιοποίησής τους πού πήγαν;

Και τι μαλακία είναι αυτός ο ισχυρισμός «για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες», όταν αυτές οι τράπεζες δεν ρίχνουν ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αγορά, αφήνοντας χιλιάδες μεγάλες και μικρές ελληνικές επιχειρήσεις να σβήνουν καθημερινά από έλλειψη ρευστού. Αυτή είναι η κτηνωδία των αριθμών που επιβάλλουν τον εξής δολοφονικό νόμο: χρωστάς στην τράπεζα γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις παλιό δάνειο; Σου παίρνω το μοναδικό κεραμίδι που έχεις για να βάλεις από κάτω το δικό σου κεφάλι και της οικογένειάς σου και εσύ μετά ψόφα μες στο κρύο.

Γι' αυτό και δεν έρχονται στην Αθήνα οι τροϊκανοί για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν τολμάει (και καλά κάνει) να άρει από 1ης Ιανουαρίου 2014 την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να τους πούμε ένα ωραιότατο άντε γ....τε και να παλέψουμε να την βγάλουμε μόνοι μας;