ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Λεφτά υπάρχουν (πέτσινα)

Λεφτά υπάρχουν (πέτσινα)

Ετοιμάστε τσάντες, καλάθια, μπαούλα, φοντανιέρες, θυρίδες στις τράπεζες. Γιατί λεφτά υπάρχουν. Πολλά λεφτά. Και σε λίγο δεν θα ξέρουμε πού να τα βάλουμε. Και μην ακούτε τις Κασσάνδρες της καταστροφής.

Γιατί λεφτά έχουμε να φάνε και οι κότες. Και να μην σας θυμίσω και τον άλλο, προεκλογικά, που έλεγε με εκείνο το ηλίθιο ύφος, ότι λεφτά υπάρχουν. Έχει, ίσως ήθελε να πει, αλλά έκανε ένα μικρό λάθος γραμματικής. Το «έχω», πρώτο ενικό, το έκανε «έχουμε», πρώτο πληθυντικό.

Λοιπόν δεν θέλω μιζέριες και στεναχώριες, γιατί λεφτά υπάρχουν. Δεν βλέπετε τι γίνεται με το πρωτογενές πλεόνασμα; Άλλος το ανεβάζει στα 500 εκατ. ευρώ, άλλος στα 800, οι πιο τολμηροί το πάνε στο 1 δισ. και τώρα τελευταία κάποιοι αλλοπαρμένοι το ανεβάζουν στο 1,5 δισ.

Άρα λεφτά υπάρχουν. Και θα μας τα μοιράσουν, λέει. Ακριβώς όπως μας το λέει και ο Αλέξης ο Τσίπρας. Λεφτά υπάρχουν και θα επιστρέψει μισθούς και συντάξεις που έχει κόψει η τρόικα. Και 440.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, όπως λέει η κυβέρνηση. Και μας παρακαλάνε να αγοράσουν οι ξένοι Λαγονήσια, εταιρείες κοινής ωφέλειας και σε λίγο θα βάλει και καρούλια η γιαγιά μου και θα αρχίσει να τρέχει στους δρόμους.

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε λιγάκι και να σταματήσουν αυτά τα παραμύθια, που θα χοντραίνουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου, εμείς ας το πάρουμε απόφαση ότι ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και αυτοί που μας κυβερνάνε ας το πάρουν απόφαση ότι δεν απευθύνονται σε Λωτοφάγους.

Η αλήθεια που είναι μπροστά μας είναι πικρή, είναι οδυνηρή και πρέπει ακόμα να έχουμε πολλή υπομονή και κουράγιο για να βγούμε από το σκοτάδι.