ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αποτελέσματα εκλογών: Στα όρια πολιτικής κρίσης

Αποτελέσματα εκλογών: Στα όρια πολιτικής κρίσης

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία και περιφερειάρχης στη μεγαλύτερη περιοχή της Ελλάδας, την Αττική, η κ. Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύο γεγονότα που αντικατοπτρίζουν για τους παρατηρητές του εξωτερικού ότι η χώρα βρίσκεται στα όρια πολιτικής κρίσης, με τα εξής δεδομένα:


1. Η αντιπολίτευση επιλέγεται από τον ελληνικό λαό ως η καταλληλότερη να κυβερνήσει (αυτό λέει το συν 4 του ΣΥΡΙΖΑ) και παράλληλα αποδοκιμάζεται ο κυβερνητικός συνασπισμός.

2. Σχεδόν 7 μονάδες είναι η διαφορά σε βάρος της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του Ιουνίου του 2012 με τις σημερινές εκλογές.

Πέρα όμως από το μείζον πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται για την κυβέρνηση από το αποτέλεσμα των εκλογών, τρία κορυφαία δραματικά θέματα ανοίγονται μπροστά μας, σε εθνικό όμως πλέον και όχι κομματικό επίπεδο. Και τα τρία αυτά, εθνικού επιπέδου, θέματα είναι:

1. Η αύξηση των δυνάμεων κατά 40% της φασιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία παρά τις φυλακίσεις των στελεχών της και τον χαρακτηρισμό της σαν εγκληματική οργάνωση, για τρίτη φορά σε εκλογές αυξάνει τις δυνάμεις της. Αυτό σημαίνει ότι παγιώνεται πλέον στην Ελλάδα οριστικά, ένα ναζιστικό μόρφωμα, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική δημοκρατία.

2. Στη Θράκη, το ψηφοδέλτιο των αυτοχαρακτηριζόμενων Τούρκων της Θράκης του Σαδίκ συγκέντρωσε το θηριώδες 90% του μουσουλμανικού στοιχείου της περιοχής, πλην ίσως των Πομάκων. Βεβαίως ευρωβουλευτή δεν βγάζει το κόμμα του Σαδίκ, αλλά θα υπάρχει πλέον στη Θράκη ένας κομματικός οργανισμός, ο οποίος θα λειτουργεί με το γνωστό ανθελληνικό τρόπο και σε συνεργασία με την Άγκυρα, ενώ το επόμενό τους βήμα είναι να επεκταθούν στα Δωδεκάνησα (Ρόδο και Κω), όπου υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μουσουλμανικό στοιχείο.

3. Πρώτο κόμμα στη Γαλλία βγήκε το ακροδεξιό της Μαρίν Λεπέν, ενώ οι φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης μπαίνουν στην ευρωβουλή με ένα ποσοστό 25%. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη αλλάζει, πάει σε πιο ακραίες συνθήκες ρατσισμού, λιτότητας, μίσους και το γεγονός αυτό κυριαρχεί ήδη σε κομματικά γραφεία και επιτελεία όλης της Ευρώπης.

Δραματική είναι η νύχτα για τις ηγεσίες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει στελέχη των δύο κομμάτων να θέσουν άμεσα, τα επόμενα 24ωρα, θέμα ηγεσίας των κομμάτων, καθώς η μεν ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη δεν βγάζει ούτε έναν ευρωβουλευτή, οι δε ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου μετά βίας στέλνουν έναν βουλευτή τους στην ευρωβουλή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών