«Άσε κάτω ρε την καρέκλα»

Newsroom Newsroom

«Άσε κάτω ρε την καρέκλα»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδής σήκωσε τη σημαία της δικής του «επανάστασης» στο ΠΑΣΟΚ. Η Ραχήλ Μακρή προκάλεσε τη διαγραφή της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επέστρεψε στο μαντρί της ΝΔ, ο ανεξάρτητος Νικολόπουλος της Πάτρας μπήκε στο μαντρί των ΑΝΕΛ. Ο Τατσόπουλος κοιτάζει προς το «Ποτάμι» και πολλοί ακόμη από τους πατέρες του Έθνους μπροστά στον τρόμο που προκαλούν οι εκλογές του Μαρτίου (κρατήστε αυτή την ημερομηνία) κοιτάζουν από τώρα πώς θα βολευτούν πολιτικά. Πώς θα διασφαλίσουν καλύτερα την πολιτική τους συνέχεια, άλλοι κάνοντας τους «επαναστάτες» (για τα δίκαια του λαού ρε γαμώτο) και άλλοι αλλάζοντας στρατόπεδα, μπαίνοντας σε πιο σίγουρα και ασφαλή «μαντριά», γιατί είναι φανερό ότι στις εκλογές που έρχονται θα χυθεί πολύ αίμα και κάποιοι από όλους αυτούς θα χάσουν τις καρέκλες τους στη Βουλή.

Βέβαια, εγώ θα προτιμούσα να τους ακούσω να λένε θαρραλέα αυτό που κρύβουν οι απελπισμένες πολιτικές τους κινήσεις: «Άσε κάτω ρε την καρέκλα, είναι δική μου».

Αναρωτιέμαι όμως πόσο χωράνε τέτοιες μικροπολιτικές και επιλογές προσωπικού συμφέροντος σε μία εποχή που παίζεται η τύχη αυτής της χώρας και η πολιτική ζωή του τόπου χρειάζεται τους υψηλόφρονες και τους ανθρώπους που αγαπάνε πρώτα την πατρίδα και μετά την πολιτική τους καριέρα.

Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να έχουν να κάνουν με τίποτα μπαμπουίνους ή μακάκους της ζούγκλας και δεν αντιλαμβάνονται ότι τους έχουμε πάρει όλους χαμπάρι. Βλέπουμε τη μικροπολιτική συμπεριφορά τους, αυτό το μικροπολιτικό πέρα-δώθε τους, αυτή την οπορτουνιστική συμπεριφορά τους και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν μπορούν κοροϊδέψουν κανέναν.

Ούτε ξαφνικά «επαναστάτες» έγιναν. Ούτε ξαφνικά είδαν το «φως το αληθινό». Αλλά ούτε τους αφορά και η τύχη αυτής της χώρας.

Το μόνο που τους αφορά είναι η καρέκλα της εξουσίας που είναι βέβαιο ότι πολλοί από αυτούς θα τις χάσουν στις εκλογές που έρχονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved