ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το βρώμικο παιχνίδι των Αγορών

Το βρώμικο παιχνίδι των Αγορών

Ανελέητες, απρόσωπες, στυγνές οι Αγορές (διεθνείς τράπεζες και επενδυτικοί όμιλοι) παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι με τη βαριά πληγωμένη Ελλάδα, εκτελώντας εντολές της Ουάσινγκτον (ΔΝΤ), του Βερολίνου (Μέρκελ) και των Βρυξελλών (Κομισιόν).


Τα τρία αυτά κέντρα αποφάσεων δεν θέλουν μία Ελλάδα ελεύθερη από μνημόνια και οικονομικές εξαρτήσεις. Δεν θέλουν μία αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, που θα τους βάλει σε μπελάδες. Δεν θέλουν μία Ελλάδα όρθια και υγιή, που θα προσελκύσει επενδυτές.

Θέλουν μία Ελλάδα υποταγμένη για τα επόμενα χρόνια στα μνημόνια και έρμαιο στα χέρια τους.

Και επιστρατεύουν το βαρύ πυροβολικό τους, τις Αγορές, τώρα που η Ελλάδα δείχνει να θέλει να απαλλαγεί από το ΔΝΤ και να βγει από τις δαγκάνες των μνημονίων και των εξαρτήσεων από την τρόικα. Και έτσι άρχισαν να πετάνε στα ύψη τα spreads. Και άρχισε την κάθοδο στον Άδη το ελληνικό χρηματιστήριο. Και άρχισαν οι ομαδικές αποχωρήσεις των μεγάλων ξένων κεφαλαίων από την ελληνική χρηματαγορά.

Μ' ένα σμπάρο, δύο-τρία τρυγόνια μαζί.

Και τρομοκρατείται ο ελληνικός λαός, ώστε να κάτσει στα αυγά του και να μην αναζητήσει άλλες πολιτικές λύσεις με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Και να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να ζητάει έξοδο από το ΔΝΤ και τα μνημόνια. Και να δοθεί το μήνυμα στους ξένους επενδυτές «μην αγοράζετε Ελλάδα, γιατί μπορεί να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή».

Αυτή είναι η φριχτή, οδυνηρή αλήθεια για τη χώρα μας. Μας θέλουν αιχμάλωτους για τα επόμενα 10-15 χρόνια, δεν θα μας αφήσουν να σηκώσουμε κεφάλι χρησιμοποιώντας μας και σαν πειραματόζωο και σαν τον αδύνατο που τον χρησιμοποιούν σαν σκλάβο.

Ώρες μεγάλης ευθύνης για όλα τα κόμματα. Ώρες που όλα παίζονται για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.