ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μην καταργείτε την κυβέρνηση

Μην καταργείτε την κυβέρνηση

Σε 15 ημέρες από σήμερα η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) 1,6 δισ. ευρώ για δάνεια που έχει πάρει. Και τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν.

Μέχρι τέλος Μαρτίου συνολικά η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους δανειστές της 4,5 δισ. ευρώ. Και τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν.

Μέχρι τον Ιούνιο η Ελλάδα συνολικά πρέπει να επιστρέψει στους δανειστές της 11 δισ. ευρώ. Και τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν.

Με την αγωνία και τον εφιάλτη της αδυναμίας της Ελλάδας να πληρώσει τις υποχρεώσεις της (και αν συμβεί αυτό οδηγούμαστε σε ξαφνική χρεοκοπία) η κυβέρνηση αναζητά λύσεις καθώς λεφτά οι «θεσμοί» δεν πρόκειται να μας δώσουν μέχρι τέλος Απριλίου και αν.

Η Ελλάδα κρέμεται σε μία κλωστή και η κυβέρνηση πρέπει τις επόμενες 90 ημέρες μετά τη συμφωνία που έκανε με τους εταίρους:

1. Να βρει λεφτά να πληρώσει κρατικές υποχρεώσεις σε δανειστές αλλά και στο εσωτερικό.

2. Να πληρώσει μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου.

3. Να συνδιαλέγεται με τους «θεσμούς» το επόμενο διάστημα για μία καλύτερη συμφωνία για τα επόμενα χρόνια.

4. Να παρουσιάσει υλοποίηση των όσων συμφώνησε την περασμένη Δευτέρα στο Eurogroup.

5. Να καταφέρει να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να μας δώσει το 1,9 δισ. ευρώ που είναι τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα για να μπορέσουμε από αυτά να πληρώσουμε το ΔΝΤ σε δύο εβδομάδες (το 1,4 δισ. που είναι αυτή η δόση).

Όλη αυτή λοιπόν την υπεράνθρωπη προσπάθεια της κυβέρνησης, κάποιοι από μέσα από την κυβέρνηση αλλά και από μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά με τη στάση και τις δηλώσεις τους καταργούν την κυβέρνηση. Της πριονίζουν τα πόδια. Την αποδυναμώνουν. Και έτσι επιβεβαίωνουν ουσιαστικά όλους αυτούς (από Σόιμπλε μέχρι τους δικούς μας παπαγάλους της καταστροφής) ότι πρόκειται για μία «αριστερή παρένθεση» που θα φάει τα μούτρα της μέσα σε δύο με τρεις μήνες.

Κανένας Λαφαζάνης και κανένας Λαπαβίτσας δεν έχουν δικαίωμα να πριονίζουν μία κυβέρνηση, την οποία ψήφισε ο λαός για να σώσει τη χώρα, να βρει μία συμβατή λύση με τους εταίρους της και να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, δηλαδή μέσα στην ενωμένη Ευρώπη.

Και τους Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα και όλους τώρα τους «επαναστάτες» για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, ο λαός τους ψήφισε δίνοντάς τους ακριβώς την ίδια εντολή που έχει δώσει συνολικά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις