ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Αλέξη μάζεψέ τους πριν να είναι αργά...»

«Αλέξη μάζεψέ τους πριν να είναι αργά...»

Είναι εφαρμογή της άμεσης, ζωντανής δημοκρατίας να υπάρχουν διαφωνίες, αντιρρήσεις, συγκρουόμενες προτάσεις και κριτική του αρχηγού μέσα σε ένα κόμμα.

Είναι επικίνδυνο και αφελές, όμως, να ακούγονται άναρθρες «επαναστατικές» φωνές, να γίνεται ένας διαγωνισμός μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ποιος είναι ο πιο αδιάλλακτος, ο πιο σκληρός απέναντι στους θεσμούς, ποιος ο σημαιοφόρος της ρήξης και ποιος ο πιο πιστός θεματοφύλακας των «κόκκινων γραμμών» και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Αφήστε σύντροφοι για αργότερα τους τσαμπουκάδες και τις επαναστατικές ασκήσεις, γιατί αυτή την ώρα ο Τσίπρας και η ομάδα του φτύνουν αίμα να φτάσουμε κάπου, να υπογραφεί αυτή η ρημάδα η συμφωνία, για να μπορούν μεθαύριο συνταξιούχοι και μισθωτοί του δημοσίου να πάνε στα ATM και να βρουν τα λεφτά τους.

Φτάνει πια με όλους αυτούς τους πούρους επαναστάτες και τους «αδιάλλακτους».

Ας το πάρουν απόφαση ότι δεν είναι πια το 4%, όπου ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε και χτύπαγε το δικό του ταμπούρλο. Τώρα πια είναι υπεύθυνη κυβέρνηση. Με πρωθυπουργό τον αρχηγό τους, με τα θηρία απέναντί μας, να θέλουν να μας κατασπαράξουν.

Δεν μπορεί ο καθένας, λοιπόν, μέσα στο κόμμα που κυβερνά, υπουργός ή στέλεχος, βουλευτής ή πρόσωπο-θεσμός, να κάνουν τις προσωπικές τους πολιτικές, είτε γιατί θέλουν να προσελκύσουν τους πιο απελπισμένους-αγριεμένους πολίτες, που θέλουν «ρήξη και όπου μας βγάλει», είτε γιατί πάσχουν από μία ιδεοληψία του τύπου «ουδεμία συμφωνία με τα θηρία του καπιταλισμού», είτε από βλακεία με «ραντεβού στα γουναράδικα» και άλλα τέτοια γραφικά.

Με λίγα λόγια: «Αλέξη μάζεψέ τους πριν να είναι αργά». Γιατί όλα αυτά θρέφουν τον ανθελληνισμό του Σόιμπλε και τα κοράκια των αγορών που θέλουν την Ελλάδα μία χώρα δούλων και πεταμένη στα σκουπίδια της Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις