ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Δεν συζητήσαμε για παράλληλο νόμισμα με τον Μάγιερ

Βαρουφάκης: Δεν συζητήσαμε για παράλληλο νόμισμα με τον Μάγιερ

«Αν δεν είχα ιδία γνώμη για το τι συζητήσαμε με τον κ. Μάγιερ θα θεωρούσα ότι έχετε τοποθετήσει κοριό στο γραφείο μου. Από τα λεγόμενά σας όμως διαπιστώνω ότι δεν έχετε καμία εικόνα για το τι συζητήσαμε» απάντησε ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκηςστη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, αναφορικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρώην επικεφαλής τηςDeutsche Bank,Τόμας Μάγιερ, αλλά και στο σενάριο περί διπλού νομίσματος για την Ελλάδα.

O ΥΠΟΙΚ διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να συζητά με τον κ. Μάγιερ την «λύση» του διπλού νομίσματος – γνωστού ως Geuro- λέγοντας «δεν συζητήσαμε για το παράλληλο νόμισμα. Το θέμα συζήτησης ήταν το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής τράπεζας. Πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι μετοχές που θα κρατά το δημόσιο».

Επιπλέον, απαντώντας στον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίζει το ζήτημα των τριγωνικών συναλλαγών και να εισπράξει πρόστιμα που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ χαρίστηκαν σε συγκεκριμένες εταιρίες από την προηγούμενη κυβέρνηση είπε «το 2014 αντί να μπουν πρόστιμα προωθήθηκε ρύθμιση που τα διέγραφε... εμείς δεν θα παρανομήσουμε. Οι νομικές υπηρεσίες μας δουλεύουν ώστε η οποιαδήποτε τροπολογία να είναι σύννομη..."