ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κρύβονται τώρα οι προφήτες της καταστροφής

Κρύβονται τώρα οι προφήτες της καταστροφής

Ένας ανηλεής, βρώμικος πόλεμος κατά της Ελλάδας είχε εξαπολυθεί το τελευταίο δίμηνο με στόχο σε πρώτη φάση τις ελληνικές τράπεζες και σε δεύτερη φάση την αποτυχία και το γκρέμισμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Προβοκάτορες, Πεμπτοφαλαγγίτες, τσακάλια των αγορών και των διεθνών χρηματιστηρίων, μεροκαματιάρηδες δημοσιογράφοι μπαρουφολόγοι του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης, κάτι δικοί μας λιγούρηδες της δραχμής και δυστυχώς κάποιοι Έλληνες πολιτικοί (αυτοί οι τελευταίοι από λάθος εκτίμηση και άκρατη αντιπολιτευτική διάθεση) έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα για να μείνουν οι ελληνικές τράπεζες από ρευστό και έτσι να βρεθούν άθυρμα στις επιλογές και διαθέσεις Ντράγκι, δηλαδή Σόιμπλε. Και το κατάφεραν.

Σκορπώντας τον τρόμο στους Έλληνες πολίτες για δήθεν κούρεμα των καταθέσεων, κλείσιμο των ΑΤΜ ξαφνικά, έλλειψη ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, επανάληψη των τραγικών γεγονότων στην Κύπρο πριν από τρία χρόνια, κατάφεραν να σπρώξουν τους Έλληνες καταθέτες να αποσύρουν 30 δισ. ευρώ από τις τράπεζες το τελευταίο δίμηνο.

Aτυχής (για να μην πω κάτι χειρότερο) η προ εβδομάδας δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος μπορεί να συμβεί ένα ξαφνικό γεγονός που θα βάλει σε κίνδυνο τις ελληνικές τράπεζες. Μία δήλωση που προκάλεσε την επομένη πανικό στους Έλληνες καταθέτες, οι οποίοι μέσα σε μία ημέρα, απέσυραν 350 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.

Βέβαια το Σαββατοκυριακο του Αγίου Πνεύματος πέρασε και όχι μόνο τραγικό γεγονός για τις ελληνικές τράπεζες δεν υπήρξε, αλλά αντίθετα πάμε σε συμφωνία και μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένονται και τα πρώτα λεφτά που θα έρθουν προς ενίσχυση και των ελληνικών τραπεζών και των δημόσιων ταμείων.

Τώρα ήρθε η ώρα όλοι αυτοί που έσπερναν τρόμο στον ελληνικό λαό να ξαναμπούν στα λαγούμια τους και να το βουλώσουν για πάντα καθώς η προσπάθεια που έκαναν να βυθίσουν στο χάος την ελληνική οικονομία δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Σχετικές ειδήσεις