ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θέλουν να μας κλέψουν Ελλάδα

Θέλουν να μας κλέψουν Ελλάδα
Ανατριχιαστική σε κυνισμό ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Ανατριχιαστική σε κυνισμό ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιοδικό Stern, όπου λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα για να σωθεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση αυτή που έρχεται σε μία εποχή που η Τρόικα μπορεί να ζητήσει τα πάντα από τη χώρα μας, προκειμένου να μας δώσει τις επόμενες δόσεις του δανείου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γερμανός υπουργός ζητάει το ξεπούλημα της Ελλάδας και ανοίγει το δρόμο στους μεγάλους Ευρωπαίους και Αμερικανούς επιχειρηματίες να πάρουν κομμάτια Ελλάδας.

Αναζήτησα την εξήγηση της δήλωσης Σόιμπλε για παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και έμεινα έκπληκτος από την απάντηση των αρμοδίων της Κομισιόν και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας: Η Ελλάδα πρέπει να παραχωρήσει τα δικαιώματά της στον ενεργειακό πλούτο σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου, στο τραπεζικό της σύστημα και στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Ο κυνισμός Σόιμπλε δεν είναι καθόλου τυχαίος σε μια εποχή που έρχονται στην Ελλάδα οι «οικονομικοί γύπες» από Ευρώπη και Αμερική για να μοιραστούν τον πλούτο μας και τα φιλέτα της ελληνικής γης.

Με λίγα λόγια η εθνική μας κυριαρχία κινδυνεύει και τώρα χρειάζεται η κυβέρνηση και ο λαός να ορθώσουν ένα βροντερό όχι στα κοράκια και της παγκόσμιας οικονομίας.