ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Η «Ελιά» που την έφαγε ο δάκος και οι… τεθλιμμένοι συγγενείς!

Η «Ελιά» που την έφαγε ο δάκος και οι… τεθλιμμένοι συγγενείς!

Τι άλλο θα εφεύρουν τώρα τα τσιράκια της παραπληροφόρησης για να παραμυθιάσουν το πόπολο;

Του Μάρκου Μουζάκη

Τα θυμάστε τα θριαμβικά πρωτοσέλιδα, για τα… μιλιούνια πόπολου που γιόμισαν την Ιπποκράτους στην πρώτη εκδήλωση των «58» σημιτοφυλάκων;

Έμπλεοι ενθουσιασμού οι βαρόνοι της επιλεκτικής «ενημέρωσης» και παραπληροφόρησης μας (σας) πληροφορούσαν ότι… γεννιέται το νέο, που θα αναστήσει τη «Δημοκρατική Παράταξη» κι ο κόσμος συρρέει για να μη χάσει το καταλυτικό γεγονός!

Τώρα, ότι το νέο θα έρχονταν απ’ τον… Μπίστη, τον Βούλγαρη, τον Παγουλάτο, τη Δρέττα, τον Καψή και διάφορα άλλα πρόσωπα με μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό τη… λατρεία για τον αλήστου –πολιτικής- μνήμης Σημίτη, σιγά μην τους απασχολούσε.

Αυτοί, δηλαδή ντελιβεράδες της διαπλοκής, εργολάβοι της δημοκρατικότητας, προμηθευτές της προοδευτικότητας, βαρόνοι των ξεπεσμένων και καταχρεωμένων παρακμιακών μίντια, δημοσιογραφικά τους τσανάκια, ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα διασώσουν το σύστημα απ’ τη διάλυση.

Κι επειδή βασικοί πυλώνες του συστήματος είναι και το ξεπεσμένο ΠΑΣΟΚ κι ο Βενιζέλος Ευάγγελος, τους στηρίζουν.

Και για να μην εξαϋλωθούν περισσότερο, να μην εξαφανιστούν εντελώς απ’ τον πολιτικό χάρτη, βρήκαν ως σανίδα σωτηρίας τους 58, αντάμα με τους οποίους ο Βενιζέλος θα κατασκεύαζε την ελληνική «Ελιά».

Ο μεν Βενιζέλος… ηράσθη εξαίφνης τους 58 ακριβώς γι’ αυτό.

Οι 58 βρήκαν στο Βενιζέλο ένα ακριβό σύμμαχο ίνα μέσω «Ελιάς» δώσουν φιλί ζωής στο σύστημα που αισθάνεται ότι απειλείται.

Κοινά συμφέροντα…

Επενδυμένα με πομφόλυγες περί της «ανάστασης» της προοδευτικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, μιας κεντροαριστεράς που χτυπά ανηλεώς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την κεντροδεξιά –που την έχει στο απυρόβλητο- συγκυβερνά!

Απέτυχαν να βάλουν στο κόλπο τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος προς τιμήν του αντιστάθηκε, αρνήθηκε.

Και από τότε (ενώ μέχρι τότε τον χάιδευαν) άρχισαν να του επιτίθενται με εκείνο το ήθος που διακρίνει μόνο αυτούς, τα ΜΜΕ των –κατά Καραμανλή- νταβατζήδων και τους νοικιασμένους γραφιάδες και μαρκουτσοφόρους τους…

Πέτυχαν προς στιγμή να του «κλέψουν» ορισμένα στελέχη του (Α. Παπαδόπουλος, Γρ. Ψαριανός, Δ. Γεωργάτος), μα σχετικά σύντομα τα στελέχη αυτά επέστρεψαν στη ΔΗΜΑΡ, όταν κατάλαβαν τις «βαλκανικές κουτοπονηριές» του Βενιζέλου, όπως εύστοχα εις εξ αυτών χαρακτήρισε το «grosso colpo» Σαμαρά-Βενιζέλου με το σταυρό για την εκλογή των ευρωβουλευτών.

Κέρδισαν όμως κάποιους, σε αυτή την πορεία!

Όπως, για παράδειγμα τον πολιτικό γυρολόγο Λοβέρδο ή τον Μόσιαλο κάποιας… «Δυναμικής Ελλάδας» (!) ή ορισμένα άλλα περιφερόμενα ανά τας οδούς της συστημικής και… δεξιάς «κεντροαριστεράς» άστεγα και αγωνιωδώς αναζητούντα ρόλο στελέχη!

Σε κάθε περίπτωση πάντως η προκλητικότατη αβάντα απ’ τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ συνεχίζονταν.

Μόλις χτες, ας πούμε, γνωστός «έγκριτος» αναλυταράς από παραθύρου τηλεοπτικού επιχειρούσε να μας πείσει («εγκύρως» βεβαίως-βεβαίως!) ότι το πέρασμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ του Αλεξανδρή δείχνει ακριβώς την… επιτυχία του εγχειρήματος της «Ελιάς»!

Κι ας στηρίζεται ο γνωστός δικηγόρος και από παράταξη της ΔΗΜΑΡ αλλά και από παράταξη προσκείμενη στη Ν.Δ.!

Αυτοί εκεί. «Ελιά» και… Μπένι βασιλιά!

Ώσπου ήρθαν τα μαύρα μαντάτα.

Οι «58» οι οποίοι στο μεταξύ είχαν απομείνει γύρω στους… 35 αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο της «συνιστώσας» του Ευάγγελου.

Αποχώρησαν απ’ το κατασκεύασμα του πολιτικού σωλήνα της διαπλοκής.

Και κλάμα οι τεθλιμμένοι συγγενείς της «Ελιάς»!

Και κλάμα οι δημοσιογράφοι της παρακμής, οι εντεταλμένοι των νταβατζήδων, οι σπίκερς της… θριαμβικής πορείας της «κεντροαριστεράς»!

Όλος αυτός ο εσμός της παραπληροφόρησης, που πρόσφατα μας «ενημέρωνε» ότι… η «Ελιά» μέχρι κι ένα 15% μπορεί να χτυπήσει!

Ναι, μέσω κάποιας δημοσκόπησης που την ψάχνουμε να τη βρούμε…

Όμως έθαψαν τα αποτελέσματα πραγματικής κι όχι κατασκευασμένης δημοσκόπησης που έδειχνε ότι μεταξύ Δεκέμβρη και Φλεβάρη η υπό κατασκευή «Ελιά» είχε χάσει περίπου το 40% της δυναμικής της!

Τέτοια «ενημέρωση»!

Και τώρα;

Τώρα που αποδεικνύεται πως είχαν δίκιο ο Σκανδαλίδης, ο Καρχιμάκης, ο Ρέππας (για να αναφερθούμε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ) και όσοι –λίγοι- άλλοι έλεγαν ότι με τυχοδιωκτικές συγκολλήσεις δε γίνεται πολιτική και δη προοδευτική;

Τι άλλο θα εφεύρουν τώρα τα τσιράκια της παραπληροφόρησης για να παραμυθιάσουν το πόπολο;

Κι αλήθεια, πού θα βρει τώρα στέγη ο κύριος Τατσόπουλος;

Και πού θα βρει βήμα ο Σημίτης;

Και πού θα βρει το σύστημα αναχώματα και στηρίγματα;

Και πού θα βρουν αποκούμπι οι διαπλεκόμενοι «ενημερωτάδες»;

Αλλά μάλλον θα τους μείνει «κέρδος» ο… Μπίστης, ο οποίος θα φάει απ’ το λαδάκι της ταλαιπωρημένης απ’ τον «δάκο» του οπορτουνισμού και τυχοδιωκτισμού «Ελιάς»!

Διαβάστε επίσης:

Η «Ελιά» δεν καρποφόρησε

Σήμερα «κληρώνει» για την «Ελιά»

Με «ευχαριστίες» αποχαιρέτησε τους «58» ο Βενιζέλος

Αποφάσεις για το κλείσιμο της πολιτικής συμφωνίας της «Ελιάς»

Προετοιμασίες για τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

Μαχαίρας για «58»:Το όλο εγχείρημα καταλήγει σε ΠΑΣΟΚ-συνεργαζόμενοι

Συμφωνία Ευ. Βενιζέλου και «58» για ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο