ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Τα διλήμματα του Αλ. Τσίπρα…

Τα διλήμματα του Αλ. Τσίπρα…

Συγκλίνουσες πληροφορίες από άριστες πηγές αναφέρουν, πως οι δανειστές και ειδικά η Μέρκελ απαιτούν, μάλλον εκβιάζουν την ελληνική πλευρά στα εξής απαιτούμενα (εδώ δεν μιλάμε για «προαπαιτούμενα, αλλά για «στυγνά» απαιτούμενα, μάλλον εκβιαστικά, διλήμματα):

- Πρώτον, δέσμευση της Ελλάδας, ότι δεν θα οδηγήσουν οι εξελίξεις σε πρόωρες εκλογές.

- Δεύτερον, δέσμευση επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση τα μνημόνια θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, σε όλα, ανεξάρτητα απ’ το ποιος θα είναι κυβέρνηση.

- Τρίτον, σε αυτό θα πρέπει να δεσμευτούν δημόσια πριν από εκλογές, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν, τόσο η τωρινή κυβέρνηση, όσο και η νυν αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει μελλοντική κυβέρνηση!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως και βέβαια η κυβέρνηση απάντησε ναι σε αυτούς τους εκβιασμούς των δανειστών και κυρίως –επαναλαμβάνουμε- της Μέρκελ.

Μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο της είπε κατηγορηματικά, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ωστόσο επεσήμανε, ότι αν δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε αναπόφευκτα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Για να εισπράξει την εξής κυνική απάντηση:

• Δεν πρόκειται να γίνει καμιά ρύθμιση του χρέους, πριν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, αν δηλαδή θα πάει η Ελλάδα σε εκλογές!

Όλα συνεπώς παραπέμπουν στο ότι σύντομα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανός επόμενος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα έχει να απαντήσει σε εκβιαστικά διλήμματα που θα του τεθούν, έτσι ωμά και απροκάλυπτα:

• Θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αγνοώντας τους εκβιασμούς δανειστών και Μέρκελ;

• Θα δεσμευτεί δημόσια πριν τις εκλογές, ότι δεν θα το κουνήσει ρούπι από όσα περιλαμβάνουν τα μνημόνια και έχουν οδηγήσει στην «ελληνική τραγωδία»;

• Θα αποδεχτεί ακόμα και συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., αν οι εκλογές φέρουν μεν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, αλλά δίχως αυτοδυναμία και χωρίς δυνατότητα συγκυβέρνησης με άλλα κόμματα; Διότι ακόμα και αυτό το σενάριο μελετούν και εξετάζουν τα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας, πολιτικά, οικονομικά, μιντιακά. Και θα το «σπρώξουν» όσο γίνεται το επόμενο διάστημα!

Εδώ λοιπόν ο Αλ. Τσίπρας θα κληθεί να πει το «μεγάλο ναι» ή το «μεγάλο όχι».

Θα κληθεί να αποδείξει το παράστημα του ηγέτη.

Και μάλιστα πριν ακόμα αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Θα κληθεί να αποδείξει αν θα υλοποιηθεί ή όχι και το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», που επίσης «σπρώχνουν» όλοι οι καθεστωτικοί πυλώνες, πολιτικοί, οικονομικοί και μιντιακοί, επαναλαμβάνουμε.

Θα ενσωματωθεί ή θα πει ΟΧΙ αναλαμβάνοντας μεγάλα ρίσκα; Τα οποία όμως φτιάχνουν ηγέτες;

Διαβάστε επίσης:

Η κεντροαριστερά σε νέες περιπέτειες…