ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτικό χάλι...

Πολιτικό χάλι...

Είναι δυνατόν καθημερινά το πολιτικό σκηνικό να προσφέρει όλο και μεγαλύτερες δόσεις γελοιότητας;

Διερωτάται κανείς πλέον αν στα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης γνωρίζουν τι τους συμβαίνει. Αν έχουν αντίληψη τι εικόνα δίνουν στην κοινωνία.

Με το ΠΑΣΟΚ των Μνημονίων και τον εν αναμονή νέο του πρόεδρο να έχει μπλέξει τους ρόλους του υπουργού Οικονομικών, του επικεφαλής του κόμματος που πήρε συντριπτική πλειοψηφία στις εκλογές του 2009 και τώρα διαλύεται εν λειτουργία, να θέλει να αρχίσει την προεκλογική περίοδο επιτιθέμενος στη Ν.Δ, με την οποία συγκυβερνά υπό τον Παπαδήμο και προτίθεται να συγκυβερνήσουν και στο μέλλον, υπό τον Σαμαρά.

Τη Ν.Δ να προσπαθεί να πείσει ότι το χειρότερο για την Ελλάδα ήταν το Μνημόνιο 1 και το καλύτερο το Μνημόνιο 2 και τον Α. Σαμαρά να σηκώνει έναν νέο αντικομουνισμό, για να δημιουργήσει δεξιά συσπείρωση, την ίδια ώρα που η συγκυβερνώσα κεντροδεξιά, δίνει άλλοθι στις πλέον αντιαναπτυξιακές πολιτικές, που έχουν ακουστεί επί ευρωπαϊκού εδάφους .

Τον ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη να προσπαθεί να σταθεί σε ένα σημείο και να πείσει πολιτικά για τα «ναι» και τα «όχι» στα Μνημόνια ή να επιδείξει συνέπεια ως προς την αντιμετώπιση του Παπαδήμου, που ο ίδιος πρότεινε και θέλει να λέει ότι επέβαλε, αλλά προσφάτως καταψήφισε αρνούμενος να υπερασπιστεί και το Μνημόνιο 2, όπως είχε κάνει με το Μνημόνιο 1.

Βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα, που αρνήθηκαν ηρωικά προ ολίγων ημερών να ψηφίσουν «ναι» στην παράδοση της χώρας, τώρα να επιστρέφουν στα «μαντριά» , να δίνουν Γη και ύδωρ και να υπερψηφίζουν τους επαίσχυντους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου 2, διασυρόμενοι για πάντα σε εχθρούς και φίλους.

Μετά από τόσες μέρες που όλοι έψαχναν να βρουν τον τρόπο να σπάσει το απόρρητο και να γίνει γνωστό το όνομα του βουλευτή ή της βουλευτού, που έβγαλε στην Ελβετία το 1 εκατομμύριο ευρώ, να καταλήγουμε στις ανακοινώσεις της Ντόρας, ότι το ζήτημα ήταν για τον Κούβελο, που εξήγαγε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Λονδίνο για επιχειρηματική δουλειά, σχετιζόμενη με τη ναυτιλία . Και τι λέει ο «αξιόπιστος» Βενιζέλος για όλα αυτά;

Ήρθε ο Σούλτς, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και μίλησε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και έκατσαν όλα τα «παιδάκια» στη σειρά να ακούσουν τη φωνή των Βρυξελλών και του Βερολίνου και μετά σηκώθηκαν και άρχισαν και πάλι να βρίζονται. Ποιοι οι συγκυβερνώντες;

Είναι προφανές ότι οδηγούμαστε σε ιλαροτραγωδία, από πρόσωπα και στελέχη που αδυνατούν όχι μόνον να οδηγήσουν κάπου τη χώρα, αφού άλλωστε και θεσμικά την παρέδωσαν στους Γερμανούς, αλλά αδυνατούν ακόμη και να διαχειριστούν την εικόνα τους, σεβόμενοι έστω τα εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων, που νομοθετούν σε καθημερινή βάση . Σεβόμενοι έστω τους ανθρώπους που στην απελπισία τους ανοίγουν τα παράθυρα και πηδούν ή κόβουν τις φλέβες τους.

Ήρθαν στη κηδεία της Ελλάδας, με τις παρδαλές στολές του πολιτικού καρναβαλιού, που έχουν στήσει εκεί, γύρω από την πλατεία Συντάγματος και χασκογελάνε, οι ευτελείς, οι μοιραίοι, οι υπόλογοι.

Είναι πράγματι οι πιο ακριβοπληρωμένοι, επίορκοι και παρασιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι που έχουμε...