ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής

Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής

Το γεγονός ότι αποφασίσθηκε από την Αστυνομία, με θεσμικά επιχειρήματα, η απόσυρση της ασφάλειας από τα μέλη και τις εγκαταστάσεις του κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι χωρίς βάση.

Στην ίδια όμως νομική επιχειρηματολογία θα πρέπει να ενταχθούν και οι περιπτώσεις χρηματισμού πολιτικών, υπουργών, τα περίεργα και ύποπτα ραντεβού τους και όλες οι κινήσεις τους και έκνομες συμπεριφορές, που πέφτουν στην αντίληψη της σωματοφυλακής τους, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται από τις αρχές και τις υπηρεσίες της χώρας να εξετάσει και να ερευνήσει.

Έτσι η μονομερής απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που αφορά τις ενέργειες και τη βίαιη συμπεριφορά βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, φαντάζει πολιτική και φυσικά θα αξιοποιηθεί από την ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, δημοσιοποιημένες ή μη , δείχνουν το κίνημα της Χρυσής Αυγής να ξεπερνά σε ποσοστά αποδοχής το 12% και σε κάποιες περιπτώσεις να φθάνει το 15%, με αυξητική τάση. Παρά τα όσα προβάλλουν και καταγγέλλουν τα μίντια του κατεστημένου και οι αναλυτές τους, που πλέον στην Ελλάδα των Μνημονίων και της εξευτελιστικής ραγδαίας φτωχοποίησης μοιάζουν σαν όργανα μιας ελληνικής Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ο ριζοσπαστισμός της Χρυσής Αυγής δείχνει στα μάτια όλο και περισσότερων, ως υποκατάσταση της λειτουργίας του κράτους, που καταρρέει.

Μην εντυπωσιάσει το γεγονός η Χρυσή Αυγή μέσα στους επόμενους μήνες απόγνωσης για τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων, όταν τα μέτρα που ακόμη συζητούνται, αρχίσουν να εμπεδώνονται μέσα από την εφαρμογή τους, να λειτουργήσει ως διέξοδος για την κοινωνία και ως υποκατάσταση των αξιών της ασφάλειας και της τάξης. Η λαθρομετανάστευση, το παρεμπόριο, η ανασφάλεια, η οργή, που κυριαρχούν οδηγώντας την Ελλάδα των Ελλήνων σε αφανισμό, θα οδηγήσουν τις εξελίξεις και πολύ σύντομα τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής θα προσεγγίζουν ποσοστά στον Κοινοβουλευτισμό της τάξης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά και η συμμετοχή του πλήθους και ειδικά των νέων σε αυτά θα εντυπωσιάσει και θα τρομάξει τους συντηρητικούς.

Η Χρυσή Αυγή, μια ακτιβίστικη οργάνωση με ακραίες θέσεις και εμπαθείς ανθρώπους στην ηγεσία και τις τάξεις της, θα υποκαταστήσει μια εθνική και κοινωνική Δεξιά των πράξεων και όχι των λόγων. Μια Δεξιά που δεν υπάρχει στην αστική λογική της, στο πολιτικό πλαίσιο και το Κοινοβούλιο και μέχρι σήμερα την «καπηλευόταν» η Κεντροδεξιά. Οι εποχές όμως αλλάζουν και ο εθνομηδενισμός, μαζί με την ισοπέδωση της μεσαίας τάξης, οδηγεί τις εξελίξεις. Ενισχύει την Χρυσή Αυγή. Τη βίαιη αντίδραση στα όσα συμβαίνουν και αποφασίζονται για τους Έλληνες, χωρίς τους Έλληνες.

Αυτό θα συμβαίνει μέχρι να υπάρξει μια Δεξιά πολιτική δύναμη, που θα συγκινήσει την πλειοψηφία, θα αναδείξει μια νέα εθνική ιδέα, θα εγγυηθεί και θα προωθήσει ένα νέο πολιτικό σύστημα και οικονομική τάξη. Μια τέτοια Δεξιά θα αποδυναμώσει την Χρυσή Αυγή και τον ακτιβισμό μιας ακροδεξιάς, που η σημερινή συγκυρία και συνθήκες τον νομιμοποιούν και τον ενισχύουν...