ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα του «νερουλά» της Βουλής

Η Ελλάδα του «νερουλά» της Βουλής

Κάθε κοινωνία προβάλει και ανταμείβει, αυτούς που θεωρεί πρότυπα. Το παρόν πολιτικοοικονομικό σύστημα που συνεχίζει να διαχειρίζεται την Διοίκηση της χώρας, έστω κατ' εντολή της τρόικας, επιβεβαιώνει την «αγκύλωση» και τις δεσμεύσεις που διατηρεί στο πελατειακό κράτος που δημιούργησε, στις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης.

Η αξιολόγηση που γίνεται ακολουθεί τους μισθούς που σε συνθήκες κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, διαμορφώνονται ως εξής: 6.000 ευρώ , ο υπάλληλος της Βουλής , που αλλάζει το ποτήρι του νερού στους ομιλητές. Προφανώς ο υπάλληλος αυτός είναι είτε συγγενής πολιτικού, είτε στενός συνεργάτης πολιτικού για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Απέναντι σε αυτό τον μισθό, ο στρατηγός ή ο αρχηγός ΓΕΣ, έχει λαμβάνειν μετά τις περικοπές περίπου 1400 ευρώ, 1100 καθαρά. Και ο διευθυντής στο νοσοκομείο Παίδων , με τις πολύχρονες σπουδές και την εμπειρία του , 6,5 ευρώ την ώρα, προ φόρων.

Καταλήγουμε : Μετά από τρία Μνημόνια , με απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την οικονομική γενοκτονία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, σε εξέλιξη, το κατεστημένο σύστημα του Κοινοβουλευτισμού, το μόνο που κάνει είναι να υποστηρίζει την αδικαιολόγητη επιβράβευση των συγγενών και στενών συνεργατών, που απασχολούνται στο Κοινοβούλιο. Αυτοί είναι οι Πατρίκιοι για τα Κοινοβούλια της μεταπολίτευσης και αυτοί παραμένουν οι «εκλεκτοί» για τους 300. Μπορεί να διαφωνούν σε πολλά οι πτέρυγες στο Κοινοβούλιο, αλλά με πράξεις η παραλείψεις τους, με αποφάσεις ή με ανοχή συμφωνούν οι υπάλληλοι της Βουλής , όπως και οι άλλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, να μείνουν στο απυρόβλητο. Σε κατάσταση ασυλίας .Όπως και οι ίδιοι προσωπικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , που επίσης συνεχίζει να ισχύει.

Το πολύ ωραίο είναι ότι στην παρούσα φάση που συμβαίνουν αυτά, υπουργός Οικονομικών είναι ο «Γιαννάκης» Στουρνάρας, στυγνός τεχνοκράτης και άνθρωπος της τρόικας αμιγώς , ενώ την Ελλάδα διακηρύσσει ότι θα εξυγιάνει και θα εκκαθαρίσει το Γερμανικό υπέρ-κράτος.

Η «σφαγή των αμνών» που λαμβάνει χώρα και με το φορολογικό , δεν προδιαθέτει από μόνη της , μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Γιατί και σε επίπεδο διεθνούς ελέγχου ενώ είναι φανερή η στόχευση απεθνικοποίησης των υποδομών και των παραγωγικών μονάδων της χώρας, κάθε άλλο παρά διασπάται η ισχύς της διαπλοκής, των φοροφυγάδων και του στενού κύκλου των ευνοούμενων του πολιτικού κατεστημένου, που κατέστρεψε ολοκληρωτικά αυτή τη χώρα.

Ο Κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα, έχει πάψει να λειτουργεί, από καιρό. Για τον λόγο αυτό οι διάδοχες και διαφορετικές κυβερνήσεις από το 2009 και μετά με μεγάλη ευκολία εκχώρησαν τα πάντα. Το έθνος , την οικονομία, τους πόρους και τις υποδομές, αλλά και το αυτοδιοίκητο. Την δική τους εξουσία δηλαδή. Από κυβερνήτες, που τους όρισε ο λαός με την ψήφο του, έγιναν υπάλληλοι της ευρωπαϊκής διαπλοκής. Και μάλιστα με συμπεριφορά «Γενίτσαρου» απέναντι στους Έλληνες.

Η Ελλάδα του «νερουλά» της Βουλής και ο Κοινοβουλευτισμός της είναι εδώ. Γερμανοκρατούμενος και στυγνός φροντίζει μόνον για την ασυλία τη δική του και των οικογενειών τους. Η απάντηση που θα πρέπει να δοθεί με πρώτη ευκαιρία δεν μπορεί να αναφέρεται μόνον σε πρόσωπα , αλλά και θεσμούς. Μια νέα Ελλάδα δεν μπορεί να έχει επανεκκίνηση, χωρίς νέο Πολίτευμα και άλλου τύπου Κοινοβουλευτισμό. Όσο για τους Έλληνες πρέπει να σκοτώσουν τον «νερουλά» που έχουν μέσα τους και δίπλα τους για να υπάρξουν ξανά...