ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αγαπητό μου Καννολόγιο: Αποτρίχωση τώρα (Ημέρα μείον 1: 15 / 5)

Αγαπητό μου Καννολόγιο: Αποτρίχωση τώρα (Ημέρα μείον 1: 15 / 5)

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος μαθαίνει γαλλικά για αρχάριους και σουλατσάρει για 11 μέρες στην Κρουαζέτ σαν φτωχός συγγενής με σαγιονάρα και σάντουιτς, χαζεύοντας πλούσιους, διάσημους, πάρτι και ταινίες από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό και κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Αγαπητό μου Καννολόγιο ήρθε πάλι αυτή η στιγμή που χωρίς φόβο και με ότι περίσσευμα πάθους μου έχει απομείνει, ξανασμίγω μαζί σου για να σου γράψω τις νοτιογαλλικές πομπές μου σε ζωντανή μετάδοση. Αν και φέτος μου φαίνεται ότι θα σε απογοητεύσω λίγο όσον αφορά τις πομπές δηλαδή που ξέρω ότι αυτές είναι που σε νοιάζουν. Όχι, δεν είμαι ντεφορμέ, απλά το ρημάδι το πρόγραμμα του 65ου φεστιβάλ των Καννών όπως είδες και στην πρηγούμενη ανάρτηση είναι τέτοιο, που δεν μου επιτρέπει πολλά νυχτοπερπατήματα. Ειδικά τις πρώτες μέρες, το εγερτήριο των 7.00 το πρωί για να δω την προβολή των 8.30 δεν με βλέπω να το γλυτώνω και ήδη για το σκοπό αυτό έχω αναθέσει στον συγκάτοικο μου τον Ουίγκι να μου ρίχνει κρυφά υπνωτικό στη βότκα μου κατά τις 21.00, την ώρα δηλαδή που ετοιμάζομαι για να βγω, προκειμένου να ξεραίνομαι στον ύπνο και να ξυπνάω την επομένη τα χαράματα.

Παρ' όλα αυτά έχω κάνει ότι πρέπει να κάνει κάθε συνεπής και επαγγελματίας κινηματογραφικός συντάκτης πριν από ένα φεστιβάλ: Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης προσώπου, αποτρίχωση στήθους, κούρεμα, και αλλαγή των ρυθμίσεων μου στο gayromeo ώστε να δείχνει ως περιοχή βάσης και δράσης την Κυανή Ακτή. Α ναι, έχω μελετήσει και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που ξεκινάει αύριο με άγριες διαθέσεις. Πρώτη πρώτη μέρα, με έναρξη το "Moonrise Kingdom" το οποίο κάνει κόκκινο χαλί στις 23.00 και εγώ υπολογίζω να το δω στη δημοσιογραφική των 16.00 λίγες δηλαδή μόνο ώρες από τη στιγμή που θα πατήσω το πόδι μου στο ψαροχώρι αν και αξίζει τον κόπο να σταθώ μπάστακας και στους προμαχώνες του κόκκινου χαλιού για να δω ποιοι θα το τιμήσουν εφ' όσον από μόνη της η νέα ταινία του Γουές Άντερσον είναι μια μίνι σταροπαγίδα με Μπρους Ουίλις, Μπιλ Μάρει, Έντουαρντ Νόρτον, Τίλντα Σουίντον, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ.

Και μετά στις 19.00 έχοντας κατεβάσει εφτά τονοτίλ για να κρατιέμαι ακόμα όρθιος, έχω σκοπό να περάσω και από τη δεύτερη ταινία του διαγωνιστικού, το αιγυπτιακό 'After the battle" που αφορά στο ψυχολογικό κοκομπλόκο ενός κυριούλη που συμμετείχε στις στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες επιτέθηκαν στους διαδηλωτές της πλατείας Ταχίρ το 2011 και από τότε ζει με την ντροπή του. Ναι ξέρω Καννολόγιο μου, δεν είναι αυτό που θα περιέγραφες σαν ιδανικό βραδάκι στο σινεμά υπό κανονικές συνθήκες γι αυτό καλού κακού, θα βάλω από την αδιάβροχη μάσκαρα, εκείνη που δεν μουντζουλιάζει σε περίπτωση που δακρύσω από κανένα χασμουρητό. Μπορεί να είναι και αριστούργημα βέβαια, μην προτρέχω, αλλά όποιος φυλάει τα ρούχα του, προσέχει και το βάψιμό του.

Οπότε όπως κατάλαβες Καννολόγιο μου, το πάρτι αρχίζει από αύριο, και να σου πω και την αλήθεια, μολονότι μέχρι το μεσημέρι ήμουνα σε φάση "τραβάτε με κι ας κλαίω" και έλεγα ότι βαριέμαι και δε θέλω να πάω στις Κάννες και τα λοιπά, τώρα που άρχισα να σου γράφω προκαταρκτικά, μια μέρα πριν δηλαδή για να πάρω το ζέσταμα, θες κάτι η νέα στέγη που φιλοξενούμαστε πλέον εδώ στο newsbomb, θες ότι μερικές καψούρες δε σου φεύγουν ποτέ και το σινεμά είναι μία από αυτές μαζί με το Καννιώτικο παρανάλωμά του, έχω αρχίσει πάλι να ενθουσιάζομαι τόσο που λέω να κάνω και καμιά ανταύγεια για να φωτάω περισσότερο μέσα στο υπέροχα σαρδανάπαλο πλήθος που θα κατακλύσει την Κρουαζέτ μπας και με προσέξει και μένα κανένας φωτογράφος και κάνω διεθνή καριέρα αν και απ' την άλλη προτιμώ την αφάνεια γιατί σκέψου να με δει με την ανταύγεια στο μαλλί κανένας χρυσαυγίτης στην Ελλάδα, μόλις πατήσω το πόδι μου πίσω τόπι θα με κάνει στο ξύλο, ήδη ξεκίνησαν να κάνουν κάτι παρόμοιες ομορφιές.