ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Aυτό είναι το πρόγραμμα (και οι σταρ) του 65ου Φεστιβάλ Καννών

Aυτό είναι το πρόγραμμα (και οι σταρ) του 65ου Φεστιβάλ Καννών

Το αγαπάς ή το μισείς, συνεχίζει να είναι το πιο glamorous κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου, άνοιξε πριν από λίγες μόλις ώρες τα "χαρτιά" του, αποκαλύπτοντας στο Grand Hotel του Παρισιού, το φετινό του, ομολογουμένως εντυπωσιακό πρόγραμμα, μετά το σκάνδαλο της διαρροής που γράψαμε ότι συνέβη λίγες εβδομάδες πριν. Είναι οι ταινίες που είχαν προαναγγελθεί (προκαλώντας την οργή του διευθυντή του φεστιβάλ Τ. Φρεμό) μέσα σε αυτές που θα προβληθούν φέτος στις Κάνες; Ναι και όχι. Από αυτές που είχαν ήδη διαρρεύσει ότι θα "παίξουν μπάλα" φέτος στην Κρουαζέτ, συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

cannes-cosmopolis

***Cosmopolis. H νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ με τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζιλιέτ Μπινός.

***De rouille et d' Os. Η καινούργια ταινία από τον σκηνοθέτη του εξαιρετικού "Un Prophete" με πρωταγωνίστρια τη Μαριόν Κοτιγιάρ.

***Οn the road. O Bάλτερ Σάλες των "Ημερολογίων Μοτοσυκλέτας" διασκευάζει το κλασσικό βιβλίο του Τζακ Κέρουακ με πρωταγωνιστές την Κρίστεν Στιούαρτ από το "Twilight" και την Κίρστεν Ντανστ.

***Reality. H επιστροφή του Ματέο Γκαρόνε μετά το εξαιρετικό "Gomorra".

***Provisoriu. H νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα για το "4 μήνες 3 εβδομάδες και 2 μέρες", Κριστιάν Μουντζίου.

Kαι το άκρως δελεαστικό και για όλα τα γούστα πρόγραμμα του φετινού διαγωνιστικού συμπληρώνεται από:

cannes-bradpit

***Κilling Them Softly. To νέο αστυνομικό θρίλερ του εξαιρετικού στιλίστα Άντριου Ντόμινικ (Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς) με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπραντ Πιτ.

***Lawless. Aστυνομικό δράμα εποχής με την συνυπογραφή στο σενάριο του Nick Cave που το σκηνοθετεί ο Τζον Χίλκοατ (The Road) και πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Όλντμαν, Σία Λα Μπεφ, Γκάρι Πιρ, Τζέσικα Τσάστειν, Μία Βασικόφσκα.

Cannes-Eva-Mendes-Holly-Motors1

***Ηoly Motors. Η Εύα Μέντες, η Κάιλι Μινόγκ και ο Μισέλ Πικολί στο νέο φιλμ ακριβοθώρητου στυλίστα της κάμερας, Λεό Καρά.

***The Paperboy. Θρίλερ του Λι Ντάνιελς (από το περιβόητο Precious) με τους Ζακ Έφρον, Nικόλ Κίντμαν, Μάθιου Μακόναχι.

***Amour. Ο νικητής του Χρυσού Φοίνικα για τη Λευκή Κορδέλα, Μίκαελ Χάνεκε, ξαναχτυπά συνεργαζόμενος με την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

***In another country. Kορεάτικο δράμα του Χονγκ Σαν Σου πάλι με την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

***Taste of Money. Koρεάτικο δράμα του Ιμ Σανγκ Σου.

***Like someone in love. Η νέα ταινία του αγαπημένου στο art house κύκλωμα, Ιρανού Αμπάς Κιαροστάμι έρχεται από την Ιαπωνία.

***The angel's share. O πολυβραβευμένος βρετανός Κεν Λόουτς, θα επιδιώξει να εκπλήξει με δραματική κωμωδία.

***In the Fog. Ένας από τους πιο ιδιαίτερους σύγχρονους ρώσους σκηνοθέτες, ο Σεργκέι Λιοζνίτσα, ξαναχτυπάει με δράμα που εξελίσσεται στα σύνορα της ΕΣΣΔ το 1942, κάτω από τη γερμανική κατοχή.

***After the battle. Aπό τον Αιγύπτιο Νουσρί Γιασραλάχ.

***The Mud. O σκηνοθέτης Τζεφ Νίκολς (Το καταφύγιο) καθοδηγεί τον Μάθιου Μακ Κόναχι και τη Ριζ Γοιυίδερσπουν.

***Vous n' avez pas encore rien vu. Aκάθεκτος στα 90 του χρόνια ο θρυλικός Αλέν Ρενέ κάθεται πάλι ππίσω από την κάμερα σκηνοθετώντας τον Λαμπέρ Ουίλσον, τον Μισέλ Πικολί και τον Ματιέ Αμαλρίκ.

***Post Tenebras Lux. Η νέα αναμφισβήτητα ιδιαίτερη δουλειά του Μεξικανού Κάρλος Ρεϊγάδας.

***Jagten. Ο Τόμας Βίντερμπεργκ της Οικογενειακής Γιορτής επιτίθεται ξανά στα ιερά και όσια της αγίας οικογένειας με άγριες διαθέσεις.

***Paradise: Love. Toυ προκλητικού Αυστριακού Ούλριχ Σάιντλ.

cannes-moonrise6a00d8341c630a53ef016302a1e872970d-600wi

***Στην ταινία έναρξης, ο σκηνοθέτης της Οικογένειας Τενεμπάουμ, Γουές Άντερσον, συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό cast με τους Μπρους Γουίλις, Έντουαρντ Νόρτον, Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Χάρβεϊ Καϊτέλ για το Moonrise Kingdom.

***Eκτός συναγωνισμού, επανεμφανίζεται 9 χρόνια μετά την τελευταία του μεγάλου μήκους ταινία, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με το Io e Te.

***Στην ταινία λήξης ο Κλοντ Μίλερ σκιαγραφεί με πρωταγωνίστρια την Οντρεί Τοτού το πορτρέτο μιας καταπιεσμένης γυναίκας στο Teresa D.

***Tα κινούμενα σχέδια έχουν κι αυτά την εκτός συναγωνισμού θέση τους με το "Μαδαγασκάρη 3" και τις φωνές των Μπεν Στίλερ, Κρις Ροκ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Τζάντα Πίκετ Σμιθ.

cannes-hemingway6a00d8341c630a53ef0167607cc8a2970b-600wi

***O σκηνοθέτης της "Αβάσταχτης Ελαφρότητας του Είναι" Φίλιπ Κάουφμαν,βαφτίζει τον Κλάιβ Όουεν, Έρνεστ Χεμινγούει και τον ρίχνει στην αγκαλιά της Νικόλ Κίντμαν στο Hemingway & Gellhorn.

***O αγαπημένος μου παλαβός Tακάσι Μίικε ετοιμάζεται να σοκάρει ξανά με ένα ανορθόδοξο love στόρι μετά τα μεσάνυχτα στο Ai To Makoto.

cannes-asiadrc

***Mετά τα μεσάνυχτα και η ειδική πρώτη προβολή του πολυαναμενόμενου Dracula 3D, από τον θεό Ντάριο Αρτζέντο να προσπαθεί να βρει τη χαμένη του δόξα αιματοκυλώντας την κόρη του Άζια Αρτζέντο.

To φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος από τις 16 ως τις 27 Μαϊου, και εννοείται πως θα είμαστε εκεί με σαγιονάρα κάτω από τις φοινικιές, για να σας μεταφέρουμε ότι πετάει, κολυμπάει και περπατάει σε κόκκινα χαλιά και άλλα υφαντά.

Ακολουθείστε τον TAZ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης