Βίντεο σοκ: Κατονόμασε το βιαστή της και αυτοκτόνησε σε ζωντανή σύνδεση!

Video 1

Νωρίτερα είχε στείλει μήνυμα και σε συγγενή της

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Γαλλίας από τη φρικιαστική είδηση της αυτοκτονίας μιας 19χρονης που μετέδωσε η ίδια ζωντανά!

Η νεαρή Γαλλία έβαλε τέλος χθες (10/5) στη ζωή της, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω της εφαρμογής Periscope, που μπορεί να έχει γίνει ανάρπαστη μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, ωστόσο έχει προκαλέσει και θύελλα αντιδράσεων καθώς οι εικόνες μεταδίδονται χωρίς καμία επεξεργασία και κανένα φίλτρο.

Η 19χρονη αυτοκτόνησε πηδώντας κάτω από ένα διερχόμενο τρένο σε προάστιο του Παρισιού, ενώ μαγνητοσκόπησε το απονενοημένο διάβημά της στο Periscope.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το θύμα «αναφέρθηκε σε ένα βιασμό και κατονόμασε ένα δράστη» κατά τη διάρκεια της καταγραφής, όπως επισήμανε μια δικαστική πηγή, η οποία διατηρεί πάντως επιφυλάξεις σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε, έτσι, έρευνα για να εξακριβώσει τις συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε στο Εβρί, στο νότια προάστια του Παρισιού.

«Η ανάλυση των δεδομένων του τηλεφώνου και η ανάκτηση του βίντεο βρίσκονται σε εξέλιξη», διευκρίνισε μια δικαστική πηγή.

«Μόλις τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος και των δεδομένων από την εφαρμογή Periscope καταστούν γνωστά, οι ερευνητές θα επικεντρωθούν στο να καθορίσουν τα κίνητρα πίσω από την ενέργειά της και, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα, θα διευρύνουν την έρευνα που έχει ξεκινήσει» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν ότι τους προειδοποίησε «ένας χρήστης του Periscope που είχε συνδεθεί με το θύμα του κι έλεγε ότι εκείνη δεν ήταν καλά».

Δεν πρόλαβαν ωστόσο να αποτρέψουν την αυτοκτονία.

Η 19χρονη έστειλε επίσης ένα μήνυμα μέσω του κινητού της τηλεφώνου σε ένα συγγενή της λίγο πριν από το θάνατό της.

Το βίντεο διαγράφθηκε από τη ροή του Periscope, ωστόσο ένα απόσπασμά του, λίγες στιγμές πριν από την αυτοκτονία, ανέβηκε στο YouTube.

Το θύμα κάθετα σε έναν καναπέ και κάνει λόγο για «ένα βίντεο που δεν γυρίστηκε προκειμένου να προκαλέσει σάλο», αλλά για να «κάνει τους νέους να αντιδράσουν, να διευρύνει τους ορίζοντές τους και τίποτα άλλο»…

Κατόπιν έπειτα από αρκετά λεπτά σιωπής μπροστά στην κάμερα, η εικόνα διακόπτεται κι η οθόνη μαυρίζει, ενώ ακούγονται, όχι πολύ καθαρά, οι φωνές των τραυματιοφορέων που έχουν σπεύσει να ανασύρουν τη σορό της 19χρονης.

«Δεν θα προβούμε σε σχόλια σχετικά με ατομικούς λογαριασμούς», δήλωσε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος Τύπου για την Ευρώπη του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που αγόρασε την εφαρμογή το 2015.

Το Periscope είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν σε ζωντανή σύνδεση ένα βίντεο.

Με τη βοήθεια ενός smartphone και μέσω μιας καλής σύνδεσης, η εφαρμογή επιτρέπει τη δωρεάν προβολή ενός βίντεο σε απευθείας σύνδεση, ενώ αναμεταδίδεται μέσω του Twitter όπου μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση. Το βίντεο μπορεί να το δει ένας χρήστης για ένα 24ωρο, ενώ κατόπιν διαγράφεται.