Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Οινούσσες - «Πιάστε το σχοινί, μην το αφήσετε»: Συγκλονίζει ο άνδρας που σώθηκε από το ναυάγιο (vid)

Newsbomb

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 22χρονο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μετά το ναυάγιο στις Οινούσσες - Ο νονός του νεαρού πάλευε για 24 ώρες μέσα στη θάλασσα - Περιγράφει τα δραματικά λεπτά της τραγωδίας - Πώς κατάφερε να σωθεί ο ίδιος - Τι συνέβη με τον 68χρονο, πατέρα του 22χρονου, που έχασε τη ζωή του - Αίσιο τέλος για την 24χρονη κόρη του θύματος

Πρωί Σαββάτου (18/08/2018). Ένας 68χρονος εντοπίστηκε νεκρός ανοιχτά από τις Οινούσσες. Το σκάφος στο οποίο επέβαινε βυθίστηκε. Η 24χρονη κόρη του και ο 58χρονος κουμπάρος του κατάφεραν να σωθούν. Αγωνία για τον 22χρονο γιο του, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί.

Τις δραματικές στιγμές της τραγωδίας περιέγραψε στιγμή προς στιγμή ο 58χρονος κουμπάρος του θύματος και νονός του 22χρονου που αγνοείται, κ. Ιωάννης Πολιτάκης.

«Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε το παιδάκι», ανέφερε βαθιά συγκινημένος ο κ. Ιωάννης Πολιτάκης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής (19/08/2018) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Πάλευα μέσα στη θάλασσα για 14 ώρες»

Ο κ. Πολιτάκης είπε πως για 14 ολόκληρες ώρες πάλευε μέσα στη θάλασσα και ότι προσπαθούσε να κολυμπήσει προς την κατεύθυνση που τον πήγαινε ο καιρός.

«Δεκατέσσερις ώρες πάλευα μέσα στη θάλασσα. Προσπαθούσα να κολυμπήσω όπου με πήγαινε ο καιρός. Και ας έβλεπα ότι πηγαίνω προς την Τουρκία» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καιρός την ημέρα που αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο σκάφος ήταν πολύ καλός.

Το χρονικό της τραγωδίας

«Φύγαμε στις 14:00 το μεσημέρι και στις 15:25 το σκάφος πήρε νερό. Παίρνω ένα μπουγέλο και βγάζω το πρώτο. Μόλις πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο, το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμη, η πλώρη του πάνω. Ξαφνικά έσβησε και η μηχανή. Το σκάφος άρχισε να βυθίζεται» είπε ο κ. Πολιτάκης.

«Κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου 1,5 ώρα»

«Προσπάθησα κι έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά στα κάγκελα μπροστά για να πιαστούμε, για να μην χαθούμε. Όταν το σκάφος άρχισε να βυθίζεται τους είπα: ''Πάρτε το σχοινί και μην το αφήσετε''. Το κρατούσαμε και οι τέσσερις. Κάποια στιγμή, ο 22χρονος θεώρησε σωστό να το αφήσει και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες. Η αδερφή του μόλις είδε ότι δεν γύριζε ο Γιάννης πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει κι αυτή το σχοινί, για να πάει και να τον φέρει πίσω», περιέγραψε.

Ο 68χρονος και πατέρας του 22χρονου άφησε κι αυτός το σχοινί και πιάστηκε από μία μαξιλάρα που επέπλεε για να ξεκουραστεί. Όταν το πρόχειρο σωσίβιο βούλιαξε κάλεσε σε βοήθεια προς τον κουμπάρο του.

«''Μην με αφήνεις, μην με αφήνεις. Φέρε μου το σχοινί''. Είχε φύγει πάνω από 50 μέτρα μακριά από εμένα. Προσπάθησα να πάω κοντά του, έβλεπα ότι ήταν αδύνατο και πως δεν μπορούσα πια να του ξαναδώσω το σχοινί».

Ο 68χρονος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (18/08).

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα με τη συμμετοχή θαλάσσιων και εναέριων μέσων.

Η 24χρονη αδερφή του νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του νησιού.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την περιγραφή του 58χρονου

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τα πρόσωπα της τραγωδίας

Πηγή φωτογραφιών: Alpha

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς προς χρεοκοπία οδεύει η Τουρκία - Μετανιώνουν πικρά οι Τούρκοι που ψήφισαν τον Ερντογάν

Οινούσσες – «Βοήθησέ με! Μην με αφήνεις» - Τα τελευταία λόγια του 68χρονου που χάθηκε στο ναυάγιο