ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Απίστευτες εικόνες: Χαμός από τον συνωστισμό σε κλαμπ στην Κόρινθο

Απίστευτες εικόνες: Χαμός από τον συνωστισμό σε κλαμπ στην Κόρινθο

Ανησυχία για τα φαινόμενα συνωστισμού - Πονοκέφαλος στους επιστήμονες οι εικόνες στα μπαρ και τα κλαμπ της χώρας

Πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα τα περιστατικά απειθαρχίας στα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορoνοϊού, από τα μπαρ και τα κλαμπ νυχτερινής διασκέδασης.

Η ανευθυνότητα μερικών αποδεικνύει πως δεν νοιάζεται κανείς για την δημόσια υγεία καθώς το Newsbomb.gr φέρνει στην δημοσιότητα βίντεο από γνωστό κλαμπ κοντά στην Κόρινθο όπου έγινε το... έλα να δεις!

Το βράδυ της Τετάρτης (15/07) θαμώνες ήταν σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ φυσικά δεν υπήρχε καμία απόσταση ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο:

Τι και αν οι επιστήμονες... ουρλιάζουν πλέον για απόλυτη τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας; Νεαροί αλλά και το κλαμπ που διοργάνωνε το event, δεν έδειξαν να συγκινούνται ιδιαίτερα.

Παρατείνονται τα μέτρα στις παραλίες

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, ενώ, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B' 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β' 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ προβλέπει απόσταση 4 μέτρα απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, σωματική άθληση αλλα όχι με ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή, takeaway και delivery για φαγητό και ποτό, απαγόρευση χρήσης μπαρ όπου υπάρχουν και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Προβλέπονται επίσης πρόστιμα που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 25.000 ευρώ αλλά και λουκέτα έως 90 ημέρες.

Είκοσι επτά νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3910 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στις παραλίες - Τι εξετάζεται για τα πανηγύρια