ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Εθνικό έγκλημα με τον ορυκτό πλούτο

Εθνικό έγκλημα με τον ορυκτό πλούτο

«Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ σε μεταλλεύματα οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Και ορισμένα από αυτά είναι και στρατηγικής σημασίας (ουράνιο, νικέλιο, βωξίτες, χρώμιο)».


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η διαπίστωση αυτή περιέχεται σε μελέτη του υπουργού Βιομηχανίας και Βόρειας Ελλάδας στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, του κ. Νίκου Μάρτη, που βασίζεται σε στοιχεία από επίσημες γεωλογικές έρευνες και διαπιστώσεις Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων. Η μελέτη, που έγινε το Νοέμβριο του 2011 και έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει απόρρητες συζητήσεις μεταξύ Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από το 1980 και του υπουργού του Νίκου Μάρτη για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο συνολικής αξίας 400 δισ. ευρώ».

Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει η έρευνα των καθηγητών Γεωλογίας και Κοιτασματολογίας Α. Φιλιππίδη και Ανανία Τσιραμπίδη, που έχει ήδη σταλεί στην κυβέρνηση, τα κόμματα και επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Στοιχεία από την έρευνα αυτή έχει πάρει μαζί του στην Κίνα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, για να τα χρησιμοποιήσει στις συζητήσεις για οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με τους Κινέζους, στον τομέα του ορυκτού πλούτου.

Διαπίστωση από την έρευνα του newsbomb.gr: από όλο αυτό τον ορυκτό πλούτο των 400 δισ. ευρώ, που περιγράφουν οι κκ Φιλιππίδης και Τσιραμπίδης και των 90 δισ. ευρώ που παραδέχεται επίσημα το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών), μόνο το 5-7% εκμεταλλεύεται το ελληνικό κράτος, αφήνοντας τη χώρα να βυθίζεται στον Καιάδα της οικονομικής κρίσης. Το γιατί και πώς έχει βρεθεί από την έρευνα του newsbomb.gr και οι μεγάλοι ένοχοι αυτού του εγκλήματος θα αποκαλυφθούν τις επόμενες μέρες σε μία σειρά από αποκλειστικά ρεπορτάζ που θα παρουσιάσει.