ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οι «απαγορευμένες» αποκαλύψεις της Κανέλλη

Οι «απαγορευμένες» αποκαλύψεις της Κανέλλη

Οι επιστολές, οι ΜΚΟ και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ. Από το 2000 η Λιάνα είχε αποκαλύψει τις περίεργες διαδρομές του Γιώργου Παπανδρέου και της μητέρας του – Διαβάστε το απαγορευμένο περιοδικό NEMECIS.

Όταν το 2000 η Λιάνα Κανέλλη αναφερόταν μέσα από το περιοδικό NEMECIS σε όλο το παρασκήνιο που στηνόταν στο Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών επί θητείας Γεωργίου Παπανδρέου με τον πακτωλό χρημάτων και τις ΜΚΟ, αλλά και τις σχέσεις της οικογένειας με τις ΗΠΑ, λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος δημοσιογράφος και δέχθηκε μια σφοδρή δικαστική επίθεση από την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις όταν η Λιάνα Κανέλλη αποκάλυψε και ορισμένα προσωπικά μηνύματα αλληλογραφίας που έστειλε η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου τόσο στον γιό της όσο και σε προσωπικούς της φίλους στις ΗΠΑ.
Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως παρά τον σάλο που προκλήθηκε, κανένας δικαστικός λειτουργός ή άλλος θεσμικός παράγοντας δεν ασχολήθηκε με την ουσία των όσων κατήγγειλε η κυρία Κανέλλη μέσω των ρεπορτάζ της. Όλοι έμειναν στο αν είχε το δικαίωμα να υποκλέψει αυτά τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.

Επι της ουσίας δηλαδή ποτέ δεν διερευνήθηκαν οι ισχυρισμοί της για να μάθουμε αν είχαν βάση όλα αυτά περί σχέσεων με μυστικές υπηρεσίες και με θολές διαδρομές χρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό NEMECIS είχε δημοσιεύσει:
Ενα γράμμα (9/4/1998) της Μαργαρίτας Παπανδρέου προς το γιο της, τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου η επιστολή είχε δύο αποκαλύψεις.
Η πρώτη ήταν η αρνητική γνώμη της κ. Παπανδρέου για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η πορεία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και «το προσωπικό στοίχημα που έβαλε η Μαργαρίτα στο δικό της ραντεβού (με τον Γιωργο πρωθυπουργό) με την Ιστορία».

Η δεύτερη αποκάλυψη ήταν οι σχέσεις του υπουργού και της μητέρας του με τις αμερικάνικες υπηρεσίες που κατά τη δημοσιογράφο ήγειραν πολλά ερωτηματικά.

Σε δύο συνεχή τεύχη του, το περιοδικό "NEMECIS" της Λιάνας Κανέλλη (τ. 12. Δεκέμβριος 2000 και τ.13, Ιανουάριος 2001) δημοσίευσε ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ 1998 και 1999 η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον γιο της Γιώργο, δύο παλιότερα φαξ που έστειλε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε Αμερικανό δικηγόρο της (Σεπτέμβριος 1996), μήνυμα της ίδιας προς τον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ (1998) και μήνυμα της Φράνσις Κόναλι προς τον Νίκο Παπανδρέου (1998). Η εκδότρια του " NEMECIS ", Λιάνα Κανέλλη, δεν αρνήθηκε ότι τα δημοσιεύματά της συνιστούν προϊόν υποκλοπής κλείνοντας χαρακτηριστικά το πρώτο της κείμενο με τα λόγια "Καληνύχτα, Μαργαρίτα. Οι χάκερ σε χαιρετούν, ευτυχώς".

Η υπόθεση έκλεισε το 2005 όταν η Λιάνα Κανέλλη υποχρεώθηκε δικαστικώς σε πρόστιμο 30.000 ευρώ για υποκλοπή και δημοσίευση των προαναφερθεισών επιστολών.

Δείτε εδώ τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τα τεύχη του NEMECIS.

Διαβάστε επίσης:

Το χλιδάτο πάρτι της Μαργαρίτας στις πλάτες του ελληνικού λαού!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Μπαράζ αγωγών για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Επέμεινε στέλεχος του ΣΔΟΕ για τα περί Μαργαρίτας