ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Κρατούμενοι βάζουν λεφτά για... γεώτρηση;

Κρατούμενοι βάζουν λεφτά για... γεώτρηση;

Λόγω έλλειψης νερού σε σωφρονιστικό κατάστημα οι κρατούμενοι έκαναν πρόταση στον εισαγγελέα να πληρώσουν γεώτρηση.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής σε αρκετά από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Αν η πληροφορία είναι αληθής τότε η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές μόνο ως ιλαροτραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας, εν έτη 2014 οι κρατούμενοι εδώ και πολλούς μήνες δεν έχουν νερό ούτε για να πλυθούν, αλλά ούτε για να καθαρίσουν τη φυλακή και έκαναν πρόταση στον εισαγγελέα της Φυλακής να βάλουν αυτοί τα λεφτά για μία γεώτρηση.

Εξίσου περίεργο είναι όπως μαθαίνουμε το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας τη βρήκε... καλή ιδέα!

Οι κρατούμενοι στη συγκεκριμένη φυλακή καταγγέλλουν φοβερά πράγματα:

- «Από τον καιρό που άνοιξε η Φυλακή είχε πρόβλημα νερού. Όπως επίσης δεν είχε ποτέ κοινωνική υπηρεσία. Ένα ερώτημα είναι πόσο παράτυπα είναι τα Συμβούλια που γίνονται χωρίς την παρουσία κοινωνικού λειτουργού τον οποίον συνήθως αντικαθιστά ο υπεύθυνος των Προμηθειών της Καντίνας»!

-«Γιατρό επίσης δεν είχε ποτέ. Γυρνάνε όλοι με τα δόντια πρησμένα και όταν έρχεται οδοντίατρος, απλά δεν έχει νερό η Φυλακή και δε μπορεί να δουλέψει».

Με τις τελευταίες βροχές πολλά από τα κελιά των κρατουμένων πλημμύρισαν!

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν και άλλα. Όπως ότι ο προμηθευτής ειδών μπακαλικής της Φυλακής κάνει ότι θέλει, πότε διπλασιάζοντας τις τιμές και πότε στέλνοντας ληγμένα εμπορεύματα.

Η διεύθυνση της Φυλακής γνωρίζει εδώ και καιρό τα προβλήματα, όπως φυσικά και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κι αφού ο Δήμος της περιοχής ανοίγει τις βρύσες των Φυλακών μια ώρα την ημέρα ή λίγο περισσότερο μερικές φορές, κάποιοι φαίνεται ότι το είδαν αυτό ως πρώτης τάξεως ευκαιρία να κόψουν τα καθαριστικά, τα σαπούνια και τα χαρτιά υγείας που έτσι κι αλλιώς οφείλει να προμηθεύει η Φυλακή ως είδη πρώτης ανάγκης για λόγους υγιεινής.

Οι περισσότεροι κρατούμενοι δεν έχουν φράγκο να αγοράσουν ούτε ένα σαπούνι. Πως λύνεται το πρόβλημα; Συγκρατούμενοι τους αγοράζουν και γι' αυτούς είδη καθαριότητας.

Κι όλα αυτά σε μία Φυλακή με 597 κρεβάτια όπου ζουν 700 κρατούμενοι – παραπάνω από 100 κοιμούνται στο πάτωμα- αλλά και κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι αναγκάζονται να μένουν εκεί γιατί δεν έχουν χρήματα να πηγαινοέρχονται στα σπίτια τους!

Τα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη Φυλακή είναι ντροπή αλλά και τραγέλαφος μαζί. Για παράδειγμα, το μεσημέρι που είναι η ώρα καθαρισμού της Φυλακής, ο Δήμος κόβει το νερό!

Κρατούμενοι των Φυλακών αναρωτούνται δημόσια: «Ο Δήμαρχος του έχει υποχρέωση να προμηθεύει τη Φυλακή με νερό; Αν όχι, ποιος; Και αφού δεν το κάνει, σε μία Φυλακή χωρίς γιατρό, γεμάτη λοιμώδη νοσήματα με σακατεμένους ανθρώπους, ποιος είναι αυτός που κόβει το νερό; Και τι κάνει για όλα αυτά η εισαγγελική αρχή;».

Ελπίζουμε το υπουργείο και οι αρμόδιοι να δώσουν κάποια λύση στο θέμα προτού πάρει διαστάσεις και γίνει πρωτοσέλιδο σε κάποιο ξένο μέσο ενημέρωσης.

Θα επανέλθουμε....

Λόγω έλλειψης νερού σε σωφρονιστικό κατάστημα οι κρατούμενοι έκαναν πρόταση στον εισαγγελέα να πληρώσουν γεώτρηση.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Ηλεία: Αυτοκτόνησε στο δωμάτιό του

Το μήνυμα ενός Θεσσαλονικιού προς τους πολιτικούς που σπάει... ταμεία! (pic)

ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: Θα μας παίρνουν μισθούς και συντάξεις απροειδοποίητα!

Τραγωδία στην Άρτα: Εντοπίστηκε νεκρή σε πάρκο της πόλης

Θρήνος και οδύνη στο τελευταίο αντίο του 35χρονου αστυνομικού (photos)

Τύρναβος: Η νύφη πηγαίνοντας στην εκκλησία έπεσε σε...

Επίθεση μπράβων του εφοπλιστή Πετράκη εναντίον δημοσιογράφων