ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ολοταχώς για την Τράπεζα της Ελλάδος ο Νότης Μηταράκης

Ολοταχώς για την Τράπεζα της Ελλάδος ο Νότης Μηταράκης

Έδαφος φημολογείται πως κερδίζει το όνομα του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Νότη Μηταράκη, στις διαβουλεύσεις για τη διαδοχή του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Η θητεία του κ. Προβόπουλου λήγει στις 12 Ιουνίου και πληροφορίες θέλουν τις παρασκηνιακές συζητήσεις να έχουν φουντώσει. Η επιλογή του προσώπου που θα κρατά για την επόμενη πενταετία στα χέρια του το τραπεζικό σύστημα της χώρας τονίζεται ότι θα ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Τα πρώτα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για πιθανή παραμονή του κ. Προβόπουλου για μία ακόμα θητεία, παρά τα πυρά που έχουν συγκεντρωθεί στο πρόσωπό του κατά καιρούς, με πιο πρόσφατη την κατηγορία περί δημιουργίας κλίματος «τρομοκρατίας» σε επιχειρήσεις που χρωστούν, «δίχως να δείχνει να αντιλαμβάνεται πως η τετράχρονη ακολουθία μνημονιακής πολιτικής, της οποίας υπήρξε υπέρμαχος και πρωτοστάτης, έχει "ρημάξει" νοικοκυριά και επιχειρήσεις», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της «Αυγής».

Ωστόσο, η επιλογή Προβόπουλου φέρεται να «ξεφτίζει», μπροστά στο πρόσωπο του Νότη Μηταράκη, το όνομα του οποίου έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Στα «ατού» του κ. Μηταράκη προσμετρούνται το έργο του στο υπουργείο Ανάπτυξης που κρίνεται ως θετικό και επιτυχημένο και η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία του στο αντικείμενο, που απορρέει από την πολυετή επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό τομέα σε καίριες θέσεις και τις υψηλού επιπέδου σπουδές του. Πηγές, μάλιστα, σπεύδουν να προεξοφλήσουν τη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι «είναι καιρός να ηγηθούν νέα μυαλά» ενός τέτοιου, κρίσιμου για την ελληνική οικονομία, πόστου.

Ο ίδιος, πάντως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αφήνει ανοιχτή μια τέτοια προοπτική, αρκούμενος στη δήλωση ότι «όλοι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν από όποια θέση τους ζητηθεί».

Διαβάστε επίσης:

Το «μπρα ντε φερ» Σαμαρά για την Τράπεζα της Ελλάδος

Οι κρίσιμες 2+1 συμφωνίες που θα κρίνουν τις εθνικές εκλογές

Γ. Προβόπουλος: Ήρεμος, σίγουρος και... υπεράνω ευθυνών

Ο Μηταράκης στην Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας - ΗΑΕ

Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ατζέντα Μηταράκη