ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Στρατηγός του ΝΑΤΟ υποκλίθηκε στο κράνος του Μιλτιάδη

Στρατηγός του ΝΑΤΟ υποκλίθηκε στο κράνος του Μιλτιάδη

Ο Αμερικανός αξιωματικός μαζί με τους πεζοναύτες του στάθηκαν προσοχή μπροστά στο πολεμικό κράνος του Έλληνα στρατηγού που φορούσε στην μάχη του Μαραθώνα

Το γεγονός συνέβη αλλά κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό.

Δεν είναι λίγο πράγμα ολόκληρος στρατηγός του ΝΑΤΟ, επιχειρησιακός, με τρεις σειρές παράσημα και πολεμική δράση ως καταδρομέας να υποκλίνεται, όπως ο ίδιος είπε, στον μεγαλύτερο στρατηγό όλων των εποχών!

Ο στρατηγός του ΝΑΤΟ προσήλθε με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του για να υποκλιθεί στο σπασμένο, από έναν Περσικό πέλεκυ, πολεμικό κράνος του στρατηγού Μιλτιάδη που φορούσε κατά τη μάχη του Μαραθώνα.

Ο ίδιος, το είχε προσφέρει ως δώρο στον Δία για την περιφανή νίκη κατά των Περσών, τον Αύγουστο του 490 π.Χ στη θέση Αγριλίκι κοντά στην πεδιάδα του Μαραθώνα.

Το κράνος, ένα από τα πιο πολύτιμα εκθέματα του μουσείου της Ολυμπίας, είναι Κορινθιακού ρυθμού που φέρει την επιγραφή «ΜΙΛΤΙΑΔΕΣ ΑΝΕ ΘΕΚΕΝ ΤΩ ΔΙ...»

Ο στρατηγός των καταδρομών συνοδευόταν από μια μικρή επίλεκτη φρουρά, από Αμερικανούς πεζοναύτες που είχαν διακριθεί σε πεδία μαχών από το Αφγανιστάν μέχρι το στάδιο επιχειρήσεων στον Πόλεμο του Κόλπου αλλά και σε «Μαύρες Επιχειρήσεις» στη Λατινική Αμερική και στα Βαλκάνια .

Η φρουρά των επίλεκτων, με επικεφαλής τον στρατηγό, σχημάτισε ένα Π και επί δύο ώρες περιέβαλε με σεβασμό τη μνήμη του αρχιστρατηγου της νίκης κατά των Περσών εφαρμόζοντας το πολεμικό σύστημα της «λαβίδας», μία πολεμική τακτική που εφαρμόστηκε εκεί για πρώτη φορά και σήμερα διδάσκεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές Ακαδημίες ως μια άριστη πολεμική τακτική ανορθοδόξου πολέμου.

«Ήρθαμε εδώ να τιμήσουμε με το δικό μας τρόπο τον στρατηγό των στρατηγών , να σιωπήσουμε μπροστά στο μεγαλείο του , να σταθούμε σε στάση προσοχής απέναντί του!» τόνισε λιτά στους στενούς του ανθρώπους ο στρατηγός, όντας φανερά συγκινημένος την ώρα που είχαν μείνει άφωνοι οι άνθρωποι του μουσείου κι οι επισκέπτες!

Πηγή: olympia.gr