ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η ευχαριστήρια επιστολή στον παππού τους για τη δωρεά 9.200.000 δολαρίων ΗΠΑ

Η ευχαριστήρια επιστολή στον παππού τους για τη δωρεά 9.200.000 δολαρίων ΗΠΑ

Αντικείμενο έρευνας των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Οικονομικών η... διαδρομή και η φορολόγηση των χρημάτων

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης των αδερφών Αγγελόπουλων από τους προγόνους τους, μετά τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία - φωτιά που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Και δημιουργούνται πολλά ερωτήματα που ασφαλώς και πρέπει να απαντηθούν μόνο από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Οικονομικών, για το αν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σημερινοί ιδιοκτήτες της Χαλυβουργικής και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, είναι καθ' όλα νόμιμοι, έναντι των φορολογικών υποχρεώσεών τους και -κυρίως- της δήλωσης στην Ελλάδα των χρημάτων που μέχρι σήμερα έχουν περάσει στην κατοχή τους, από δωρεές των προγόνων τους.

Σήμερα, το Newsbomb.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της ευχαριστήριας επιστολής του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου προς τον παππού τους, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, για τη δωρεά που τους έκανε, ύψους 9.200.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Πρόκειται για χρήματα που κατέληξαν στα δύο αδέρφια με δύο τραπεζικές επιταγές της L.G.T. Vaduz, τράπεζας με έδρα το Λιχτενστάιν και η επιστολή εστάλη προς τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο στις 4 Απριλίου 2001.

«Αγαπημένε μας Παππού,

Λάβαμε σήμερα ύστερα από συγκεκριμένη εντολή Σου Τραπεζικές Επιταγές υπ' αριθμ 127093120 και 127093127 της Τραπέζης L.G.T. Vaduz, συνολικού ποσού USD 9.200.000 (εννέα εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων Δολλαρίων Αμερικής) και σ' ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας»

Την ευχαριστήρια επιστολή υπογράφουν ολογράφως ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Γ. Αγγελόπουλος.

Αυτό που πλέον καλούνται να διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Οικονομικών, είναι η κατάληξη στη διαδρομή των συγκεκριμένων επιταγών και βέβαια η τακτοποίηση ή μη των φορολογικών υποχρεώσεων που συνοδεύουν μια τέτοια διαδικασία, τόσο τους δωρητές, όσο και τους αποδέκτες της δωρεάς.

Διαβάστε επίσης:

Τα… καλά παιδιά της φοροδιαφυγής!