ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Νοσηροί εγκέφαλοι επιχείρησαν σαμποτάζ κατά της κυβέρνησης με 25 δισ. εκροών

Νοσηροί εγκέφαλοι επιχείρησαν σαμποτάζ κατά της κυβέρνησης με 25 δισ. εκροών

Ένα απίστευτο και εξόχως αντεθνικό σχέδιο κατά της κυβέρνησης επιχείρησαν να θέσουν διάφορα σκοτεινά παράκεντρα, ενόσω η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν στο εξωτερικό τη συμφωνία - γέφυρα.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Πρώτη η JP Morgan αποκάλυψε το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας που υλοποιήθηκε το 2015. Τα ποσά που αναφέρονται είναι ιλιγγιώδη, χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Η ενορχήστρωση αυτού του οργανωμένου σαμποτάζ, συνιστά κακούργημα που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας και επιτέλους κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για αυτό.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης πραγματοποιούσαν συνεχείς συναντήσεις με ξένους ηγέτες στο πλαίσιο της πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης που όλοι είδαμε και ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, διάφορα ξένα κέντρα και funds χειραγωγούσαν εκροές καταθέσεων από την Ελλάδα που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ξεπέρασαν τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2015!

Ο σκοπός, προφανής: Να γονατίσει η Ελλάδα και να πάει σε στάση πληρωμών – περιορισμό κίνησης κεφαλαίων ώστε να συρθεί στην διαπραγμάτευση σιδηροδέσμια.

Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόθεση του Βερολίνου εξ αρχής και για αυτό η κυρία Μέρκελ ηρνείτο πεισματικά να συναντήσει τον έλληνα πρωθυπουργό. Το σχέδιο των Γερμανών ήταν να στεγνώσει η χώρα και η αγορά από ρευστό και στη συνέχεια η κυβέρνηση να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ρευστότητα να αγγίζει το μηδέν!

Δεν έχει καμία σημασία εάν το σχέδιο απέτυχε. Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να κινηθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές του κράτους προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι νοσηροί εγκέφαλοι που συνέλαβαν και υλοποίησαν αυτό το αντεθνικό και ολέθριο σχέδιο.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο για ευγένειες. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η έρευνα, να εντοπιστούν οι διακινητές των κεφαλαίων, με φθίνουσα σειρά ώστε να παραθέσουν τους λόγους που τους ώθησαν σε αυτές τις κινήσεις.

Σύμφωνα με την JP Morgan σε περίπου 3 δισ. ευρώ ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα και λίγο πριν τη συμφωνία του Eurogroup, oι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Οι συνολικές εκροές για το 2015 πάντα με βάση τα όσα εκτιμά η JP Morgan φτάνουν περίπου τα 25 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πάνω από 3 δισ. ευρώ εβδομαδιαίως. Τα ποσά προκαλούν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η αύξηση κατά 50% των εκροών -από 2 δισ. ευρώ που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα- σήμαινε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έμεναν χωρίς επαρκή αποθέματα για την έκδοση νέων δανείων μέσα σε 8 εβδομάδες, αντί για 14, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση. Η JP Morgan βασίζει τις εκτιμήσεις της υπολογίζοντας ότι από τα 108 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 85 και, κατά συνέπεια, τους απομένουν περίπου 23 δισ. ευρώ.

Οι εκροές αυξήθηκαν προς τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, έφτασαν το 1 δισ. ευρώ την προηγούμενη Τετάρτη και την Πέμπτη και άλλο 1 δισ. ευρώ μόνο την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου του 2015!

Είναι προφανές ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν «πεμπτοφαλαγγίτες» και η κυβέρνηση πρέπει να τους εντοπίσει γρήγορα.

Σχετικές ειδήσεις