ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Νέες αποκαλύψεις για Έλληνες εφοπλιστές που βρίσκονται στην υπηρεσία των τζιχαντιστών

Νέες αποκαλύψεις για Έλληνες εφοπλιστές που βρίσκονται στην υπηρεσία των τζιχαντιστών

Η είδηση έρχεται σαν βόμβα να ταράξει τα νερά του ελληνικού εφοπλισμού, αποδεικνύοντας παράλληλα πώς ορισμένοι πλοιοκτήτες κατάφεραν να κάνουν τόσο μεγάλες περιουσίες.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΤΖΙΡΟ 1 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα -κυρίως ξένων εφημερίδων- κλιμακώνονται εκτεταμένες έρευνες των αμερικανικών διωκτικών αρχών, στο στόχαστρο των οποίων έχουν μπει μέχρι τώρα τρεις Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές.

Όπως προκύπτει, οι εξτρεμιστές του λεγόμενου Iσλαμικού Kράτους, είχαν αναπτύξει συνεργασία, όχι μόνο με Έλληνες, αλλά και Τούρκους εφοπλιστές. Ήδη, το φως της δημοσιότητας έχει δει το όνομα ενός ισχυρού Έλληνα πλοιοκτήτη, ενώ φωτογραφίζονται άλλα δύο από τα ηχηρά ονόματα.

Το πουλόβερ των αποκαλύψεων άρχισε να ξηλώνεται από την τουρκική εφημερίδα «Zaman», που τοποθετείται πολιτικά απέναντι από τον Tαγίπ Eρντογάν, αλλά γρήγορα πήραν διεθνή έκταση με ξεχωριστή αναφορά και από άλλα ΜΜΕ, ενώ κυρίαρχο θέμα συζήτησης έχει γίνει και στα ναυτιλιακά γραφεία άλλων Ελλήνων πλοιοκτητών, εντός και εκτός συνόρων.

Από τις έρευνες των αμερικανικών αρχών, που πλαισιώνονται και από Βρετανούς πράκτορες, έχει προκύψει διακίνηση λαθραίου πετρελαίου με 5 τάνκερ συγκεκριμένης εταιρείας ενός Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν το διεθνή Τύπο και για τους γάμους του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα ελληνόκτητα τάνκερ στοχοποιούνται για τη μεταφορά παράνομου πετρελαίου του Bορείου Iράκ, από το τουρκικό λιμάνι του Tσεϊχάν στο λιμάνι της πόλης Αστντόντ του Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως διακομετακομιστικός κόμβος.

Εκτός από τον πρώτο Έλληνα εφοπλιστή, το όνομα του οποίου έφερε στη δημοσιότητα η «Ζαμάν», υπάρχουν ακόμη δύο: ο ένας εξ αυτών δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών, από το ξηρό φορτίο έως τα τάνκερ και τα γεωτρύπανα, ενώ ο δεύτερος έχει επικεντρωθεί στις business του πετρελαίου.

Και οι δύο ανήκουν στην... αφρόκρεμα των «Greeks» της ναυτιλίας, ελέγχουν έναν τεράστιο αριθμό πλοίων έκαστος και κινούνται μεταξύ Ελλάδας, Νέας Υόρκης και Λονδίνου. Επί του παρόντος, οι έρευνες συνεχίζονται και δεν έχουν αποδοθεί συγκεκριμένες κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων συνεργατών του Iσλαμικού Xαλιφάτου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο στόχαστρο έχουν μπει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εφοπλιστών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πού υπάρχουν ροές χρημάτων. Την ίδια στιγμή, έλεγχοι φαίνεται να γίνονται πέραν από τις αμερικανικές και από τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, καθώς πέρα από το πετρέλαιο εξετάζεται και το ενδεχόμενο του λαθρεμπορίου φαρμάκων και όπλων. Oι διωκτικές αρχές έχουν βάσιμες υποψίες για συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν γίνει βασικοί προμηθευτές των τζιχαντιστών.

Και στην περίπτωση αυτή, το ελληνικό στοιχείο δείχνει να είναι ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα των ερευνών. H όλη υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς τις τελευταίες μέρες αποτελεί στην κυριολεξία το πρώτο θέμα στις κατ'ιδίαν συζητήσεις τους.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική εφημερίδα σύντομα θα βγάλει στη «σέντρα» και δεύτερο Έλληνα λαθρέμπορο ο οποίος κάνει δουλειές με τους τζιχαντιστές, ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με το μετάλλιο του "Ταξιάρχη του τάγματος του Φοίνικα"...

Οι αποκαλύψεις πέφτουν βροχή...

Ρoή Ειδήσεων