ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αντικυβερνητικό παρασκήνιο από Σαμαρά - Βενιζέλο - Θεοδωράκη!

Αντικυβερνητικό παρασκήνιο από Σαμαρά - Βενιζέλο - Θεοδωράκη!

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, πως οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς, Β. Βενιζέλος και Στ. Θεοδωράκης έχουν συζητήσει μεταξύ τους το πώς θα εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Τσίπρα και θα οξύνουν την αντιπολίτευση.

  

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ – ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ άλλων έχουν συζητήσει και το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το Πάσχα και μάλλον πριν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους δανειστές.

Οι σχετικές συζητήσεις σε αυτό το «τρίγωνο» έχουν γίνει μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, όπου οι δυο τους κατ’ αρχήν συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Βενιζέλος, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Στ. Θεοδωράκη τον ενημέρωσε σχετικά. Και ο αρχηγός του Ποταμιού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησε και απλά παρατήρησε, ότι η σχετική πρωτοβουλία θα πρέπει να αναληφθεί σε περίοδο που η κυβέρνηση θα είναι «στριμωγμένη» απ’ τους δανειστές και θα παρατηρείται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πάντως έγκυροι κύκλοι της κυβέρνησης, υπόψη των οποίων το Newsbomb.gr έθεσε τη σχετική πληροφορία μας τόνιζαν, ότι οι τρείς (Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης) προφανώς… εζήλωσαν τη δόξα των Μητσοτάκη, Φλωράκη, Κύρκου και Κ. Στεφανόπουλου, οι οποίοι στις αρχές του «βρώμικου ‘89» είχαν συναντήσει τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκη και ζήτησαν το ίδιο, δηλαδή σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, κάτι που είχε αρνηθεί ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι τη σύγκληση του Συμβουλίου μπορούν μεν να τη ζητήσουν οι τρείς ή ακόμα κι ένας απ’ αυτούς, αλλά –σύμφωνα με το Σύνταγμα- για να την αποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει ο πρωθυπουργός, διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να την απορρίψει.

Και αυτό ακριβώς ο Πρόεδρος το επεσήμανε σε δημοσιογράφους την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, θέλοντας προφανώς να προκαταλάβει και ερωτήσεις και σχετική φιλολογία…