ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δάνειο - σκάνδαλο σε δικηγόρο, «εκλεκτό» της κυβέρνησης Σαμαρά, από την πρώην διοίκηση της Εθνικής

Δάνειο - σκάνδαλο σε δικηγόρο, «εκλεκτό» της κυβέρνησης Σαμαρά, από την πρώην διοίκηση της Εθνικής

Το άνευ προηγουμένου και δίχως... κάλυψη, όπως αποδεικνύεται, πάρτι που είχε στηθεί στην Εθνική Τράπεζα, ξεδιπλώνεται και μάλιστα με εξαιρετικά απρόβλεπτες διαστάσεις, όσο προχωρά ο εις βάθος έλεγχος των πεπραγμένων των προηγούμενων διοικήσεων.

Η εντολή που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα πρόεδρο της Εθνικής, κ. Λούκα Κατσέλη είναι μια...

Να γίνουν φύλλο και φτερό όλες οι «περίεργες» και «σκοτεινές» δανειακές συμβάσεις που έχουν μπει -πολλές εξ αυτών- στο στόχαστρο και των εισαγγελέων καταπολέμησης της διαφθοράς, μετά από εντολή του κ. Νικολούδη.

Και ήδη, τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά...

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η νέα διοίκηση της Εθνικής έχει εντοπίσει... σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων, με πρωταγωνιστή Έλληνα δικηγόρο, γνωστό για τις στενότατες σχέσεις που διατηρούσε με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος που έχει εμπλακεί και σε μια σειρά άλλων σκανδάλων, τα οποία επίσης έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει, φέρεται από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της Εθνικής, να έχει λάβει δύο δάνεια με προσημείωση αντίστοιχων ακινήτων, οικογενειακής ιδιοκτησίας που έντεχνα είχαν κρυφτεί πισω από εταιρεία -βιτρίνα.

Ο εν λόγω δικηγόρος εμφανίζεται να έχει κατορθώσει, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για το τραπεζικό μας σύστημα, να αντλεί μεγάλα κεφάλαια, μέσω της Εθνικής, αν και ήταν γνωστό πως διατηρούσε μαύρο λογαριασμό με πακτωλό μετρητών σε ελβετική τράπεζα και συγκεκριμένα την UBS. Μετρητών που όπως είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr έπρεπε να είχαν καταβληθεί στο δημόσιο ταμείο.

Από την αξία των δύο προσημειώσεων, ύψους 1.2 εκατ. ευρώ για πολυτελές ακίνητο 500 τ.μ. και 500.000 ευρώ για μια βίλα 800 τ.μ. στη Μύκονο, είναι σαφές ότι η δανειοδότηση που φέρεται να έλαβε ο «εκλεκτός» δικηγόρος της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ήταν εξωπραγματική.

Όπως προκύπτει και αυτή η υπόθεση έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών, που όμως δυσκολεύονται ιδιαίτερα, καθώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος φέρεται να διατηρεί διασυνδέσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα, ικανές να του προσφέρουν την προστασία που εναγωνίως αναζητά εδώ και καιρό.

Προς το παρόν, δείχνει να έχει πετύχει το στόχο του, αφού ο «μαύρος λογαριασμός» στην UBS, παραμένει ερμητικά κλειστός.

Σύντομα, ωστόσο, εκτιμούν και οι διοικούντες την Εθνική Τράπεζα, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, θα βρεθεί η άκρη του νήματος και ο εν λόγω δικηγόρος οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, αφού η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, ασκεί με εξαιρετικά αθόρυβο τρόπο το έργο της.

Αυτό που πρέπει, πλέον, να απαιτήσει και δημόσια η νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, είναι η ταχύτατη εξιχνίαση του νέου σκανδάλου, το οποίο έχει και μια... στενή σχέση, καθώς φήμες θέλουν εξαιρετικά στενό συγγενικό πρόσωπο του δικηγόρου, να διατηρεί σχέση με τον «πατριάρχη» εφοπλιστικής οικογένειας που δραστηριοποιείται και στο χώρο των Media.

Λεπτομέρειες προσεχώς...

Σχετικές ειδήσεις