Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έδωσαν δάνεια σε δικηγόρο με «μαύρο» λογαριασμό στην Ελβετία

Έδωσαν δάνεια σε δικηγόρο με «μαύρο» λογαριασμό στην Ελβετία

Πάνω σε μια περίεργη υπόθεση που βέβαια προκαλεί οργή, έπεσαν οι υπεύθυνοι της νέας διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας που ελέγχουν τα «περίεργα δάνεια».

Συγκεκριμένα, δικηγόρος, με στενότατες επαφές στην προηγούμενη κυβέρνηση, φέρεται να έλαβε δύο δάνεια με προσημείωση αντίστοιχων ακινήτων, οικογενειακής ιδιοκτησίας που έντεχνα είχαν κρυφτεί πισω από εταιρεία -βιτρίνα.

Το εξοργιστικό ειναι ότι την ίδια ώρα που η Εθνική εξαντλούσε την πολύτιμη ρευστότητα στον «ημέτερο», ο εν λόγω δικηγόρος διατηρούσε μαύρο λογαριασμό στην τράπεζα UBS της Ελβετίας, με πακτωλό μετρητών,που ήλθε στην επιφάνεια από υπόθεση υπεξαίρεσης εγγύησης (!!) που προοριζόταν φυσικά για το δημόσιο ταμείο.

Η προσημείωση ύψους 1,2 εκ. Αφορά πολυτελές ακίνητο 500 τμ πισω απο τα ανάκτορα, ενώ η δεύτερη ύψους 500.000 ευρώ σε βιλα 800 τμ στην Μύκονο με πισίνες κλπ.

Να σημειωθεί ότι οι διασυνδέσεις του εν λόγω δικηγόρου φαίνονται τόσο βαθιές στην δικαιοσύνη, ωστε ο μαύρος λογαριασμός που διατηρεί στην τράπεζα UBS της Ελβετία και συνδέεται με μαύρες πληρωμές, ακόμα δεν έχει ανοίξει. Παρά το ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε ανακρίτρια εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Η κυβερνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης πρέπει να αρχίσει να παίρνει κεφαλια στους σαμποτέρ οικονομιας και κοινωνίας, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Την ώρα μαλιστα που μετράμε τα φραγκοδίφραγκα για να πληρωθούν μισθοί και συνταξεις.

Καμμία ανοχή, κανένα έλεος.

Πηγή: olympia.gr

Σχετικές ειδήσεις