Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

"Θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και για τα Βαλκάνια, δηλαδή για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και των φονταμενταλιστικών στοιχείων στην περιοχή των Βαλκανίων, την ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας"επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑΠάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του στο Πεντάγωνο με την Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth.

"Η πρωτοβουλία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αίγυπτο, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες βρίσκονται απέναντι στον ISIS, όπως είναι τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η επέκταση αυτού του άξονα προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Της εξήγησα ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα χρειάζεται κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσει να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της" πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε ότι θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Θεωρώ ότι ήταν μία πολύ σημαντική συνάντηση. Μου εξήγησε ότι ο Υπουργός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Λευκό Οίκο γιατί ρυθμίζουν την πολιτική στη Μέση Ανατολή και ζήτησε να συναντηθούμε το συντομότερο δυνατό. Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και το ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, το σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία Νατοϊκή αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κρήτη να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο" συνέχισε ο ΥΕΘΑ και ενημέρωσε:

"Καταθέσαμε μία σειρά από προτάσεις που θα εξεταστούν από την αμερικανική πλευρά. Μου επιβεβαίωσε τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς, όπως έχει διατυπωθεί και από τον Πρόεδρο Ομπάμα και από τον Υπουργό Οικονομικών, στη στήριξη της Ελλάδος για την οικονομική κρίση και συζητήσαμε και για τη δυνατότητα συνεργασίας στις αμυντικές μας βιομηχανίες".

Τέλος, είπε πως θα συνεχίσει τις επαφές με το Κογκρέσο και με τη Γερουσία, με τις Επιτροπές Άμυνας και τους επικεφαλής στον τομέα της Άμυνας και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και την ανταλλαγή απόψεων στα «think tanks», όπως επίσης και με την Υφυπουργό Εξωτερικών, την κ. Νούλαντ.

Σχετικές ειδήσεις