ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκάλυψη: Πώς μια ανεξάρτητη αρχή βγάζει «λάδι» τους καναλάρχες ρίχνοντας «λάσπη» στην κυβέρνηση

Αποκάλυψη: Πώς μια ανεξάρτητη αρχή βγάζει «λάδι» τους καναλάρχες ρίχνοντας «λάσπη» στην κυβέρνηση

Μηχανή παραγωγής αρνητικού κλίματος κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει στήσει ο εναπομείνας μηχανισμός της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗ DIGEA

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η διοίκηση της «ακέφαλης» σε επίπεδο προέδρου, ΕΕΤΤ, επιχειρεί συγκάλυψη της υπόθεσης DIGEA αναβάλλοντας με εξόφθαλμο τρόπο συνεχώς τη λήψη απόφασης επί των δυο ακροάσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της διοίκησης της ΕΕΤΤ, διορισμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθυστερούν να εκδώσουν απόφαση για την υπόθεση καθυστέρησης του roll out δηλαδή της υλοποίησης εγκατάστασης των σημείων εκπομπής από την Digea. Η ακρόαση έγινε στις 29/1/2015 και ενώ το πόρισμα είναι έτοιμο από το νομικό τμήμα και τοποθετείται εναντίον της Digea, η παρούσα διοίκηση καθυστερεί να το «περάσει» από Ολομέλεια καθώς αδυνατούν να συμφωνήσουν τι πρόστιμο να «επιδικάσουν».

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν οι λήψεις απόφασης επί δυο ακροάσεων της Digea προ του συμβάντος με το "μαύρο" και ισάριθμες που έγιναν μετά, για καθυστέρηση υποβολής στοιχείων και για το ουσιαστικό μέρος της "βλάβης". Οι δύο πρώτες είναι έτοιμες, αλλά αυτοί τις παραπέμπουν στις ελληνικές «καλένδες». Προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο μέχρι τις 23 Ιουνίου, οπότε δεν θα έχει πλέον νόμιμη συγκρότηση η ΕΕΤΤ, λόγω απουσίας Προέδρου. Έτσι θα πέσουν οι υποθέσεις στην επόμενη διοίκηση ή στο κενό.

Μετά τις 23 Ιουνίου θα αρχίσουν το «blame game» προς την Κυβέρνηση που δεν διορίζει Πρόεδρο για να συνεχίζει η ΕΕΤΤ το έργο της...

Επίσης αναβάλλεται χωρίς επαρκή αιτιολογία η λήψη απόφασης επί υποθέσεων διαφορών μεταξύ τηλεπικοινωνιακών με την δικαιολογία ότι ο τότε Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κ. Λουρόπουλος που προήδρευε της Επιτροπής Ακροάσεων έχει παραιτηθεί (έναν χρόνο αργότερα) ως εκ τούτου υποστηρίζουν ότι η ακροαματική διαδικασία πρέπει να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Ανάλογα με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, έχουν κατά καιρούς "πέσει στα μαλακά" μεγάλα κανάλια και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών, αλλά και μικρότεροι περιφερειακοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, κυρίως της Κρήτης (τόπος καταγωγής Αντιπροέδρου κ. Παπαουλάκη), δια της επ αόριστον αναβολής λήψης απόφασης και της εν τέλει "αρχειοθέτησης" των υποθέσεων αυτών.

Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία αρνητικού κλίματος κατά της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη πρέπει άμεσα να γίνει έλεγχος της σύμβασης και των ενεργειών της ΕΕΤΤ η οποία έχει και την ευθύνη του διαγωνισμού που έδωσε το μονοπώλιο του παρόχου δικτύου στη Digea. Οι αρμόδιες αρχές θα ερευνήσουν τις τυχόν ευθύνες των μελών της ΕΕΤΤ στο διαγωνισμό ψηφιακών συχνοτήτων ο οποίος βρίθει «γκρίζων» σημείων αφού άλλαξαν εκ των υστέρων οι όροι. Ως γνωστόν είναι ευθύνη της ΕΕΤΤ και της Digea να καλύψουν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας ενώ επισημαίνεται επισήμως ότι η ΕΕΤΤ συνιστά ρυθμιστική αρχή και δεν πρέπει να διενεργεί διαγωνισμούς για τους οποίους δεν ελέγχεται.

• Αν υπάρξει διάφανες πλαίσιο ανταγωνισμού θα υπάρξουν άλλοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές
• Η ΕΡΤ θα αποκτήσει πολύ σύντομα πλήρες δίκτυο λειτουργίας.

Εν τω μεταξύ θα είναι η πρώτη χρονιά από αρχής λειτουργίας της ΕΕΤΤ που η Ολομέλεια δεν έχει εγκρίνει κονδύλι για τις θερινές κατασκηνώσεις των παιδιών των εργαζομένων, κάτι που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τους γονείς εργαζόμενους, στην φύλαξη και απασχόληση των παιδιών τους για την θερινή περίοδο. Ως πρόφαση χρησιμοποιείται μια παρατήρηση στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που όμως είναι πανομοιότυπη όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν επηρέαζε τις διοικήσεις στο το να λαμβάνουν στοιχειώδη μέριμνα για τους υπαλλήλους. Και αυτό όμως είναι στο ίδιο πλαίσιο, παραγωγής αρνητικού κλίματος κατά της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις