ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Έγγραφο - ντοκουμέντο: Ο Μεϊμαράκης στη δικογραφία για τα υποβρύχια

Έγγραφο - ντοκουμέντο: Ο Μεϊμαράκης στη δικογραφία για τα υποβρύχια

Την ύπαρξη του ονόματος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αποδεικνύει το έγγραφο-ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το olympia.gr.

Πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, την ποινική δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση, κατά των πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2015. Η ανακοίνωση στην Ολομέλεια για την άφιξη της δικογραφίας από την τότε Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα πρακτικά: «Διαβιβάστηκε ποινική δικογραφία κατά την ίδια ημερομηνία, 11 Φεβρουαρίου 2015, η οποία αφορά τους πρώην Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με τη διερεύνηση καταγγελιών που έλαβαν χώρα στις 21-1-2014 στην τηλεοπτική εκπομπή "Απαγορευμένη Ζώνη" του τηλεοπτικού σταθμού EPSILONTV αναφορικά με τις διαδικασίες προμήθειας οπλικών συστημάτων εξοπλισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

areios pagos

Όπως ορίζει το άρθρο 86 του Συντάγματος, οι ποινικές δικογραφίες διαβιβάζονται στη Βουλή, καθώς μόνο αυτή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως ο νόμος ορίζει. Επίσης, για να υπάρξει πρόταση άσκησης δίωξης σε βάρος υπουργού, πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση από τουλάχιστον 30 βουλευτές.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έχει θέσει το ερώτημα, γιατί η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έφερε το όλο ζήτημα προς συζήτηση, σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και απόδοση ευθυνών. Επίσης, έχει ζητήσει από τον κ. Μεϊμαράκη να δημοσιοποιήσει το απαλλακτικό έγγραφο για το πρόσωπό του αναφορικά με την υπόθεση, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει διαθέτει.

Σχετικές ειδήσεις