ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ποιοι θέλουν να «κουκουλώσουν» το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Τ.Τ.;

Ποιοι θέλουν να «κουκουλώσουν» το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Τ.Τ.;

Ο Γριβέας, η «αστεία» κατηγορία της απιστίας και οι σκοτεινές διαδρομές του «μαύρου» χρήματος - Από τον Ιανουάριο του 2013 το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει όλα τα ντοκουμέντα για την σκοτεινή υπόθεση των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Έντονο προβληματισμό γεννά η «αστεία» κατηγορία περί απιστίας που έχει αποδοθεί στον Κυριάκο Γριβέα για τα θαλασσοδάνεια που έπαιρνε μέσω των εταιρειών του - Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει εξετάσει τις θολές διαδρομές του χρήματος για να διαπιστώσει εάν εμπλέκονται ονόματα μεγάλων οικογενειών πίσω από το καραμπινάτο σκάνδαλο του Τ.Τ.

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών φαίνεται να μπαίνουν οι κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στον Κυριάκο Γριβέα για το σκάνδαλο με τα δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο λόγος είναι ότι ο κ. Γριβέας κατηγορείται πρωτίστως για απιστία και δευτερευόντως για ξέπλυμα χρήματος.

Με βάση την παραπάνω λογική αν κάποια στιγμή αποδειχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων ότι το χρόνο που πήρε το δάνειο των 17 εκατομμυρίων από το Τ.Τ. δεν υπήρχε απιστία από τους τραπεζίτες που ενέκριναν το δάνειο και τους όρους, τότε θα απαλλαγεί και ο ίδιος από την κατηγορία και την υπόθεση του ξεπλύματος θα τη... φάει το μαύρο σκοτάδι.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο μπορείτε να αντιληφθείτε ότι όλα τα «πουλάκια» που «τιτίβιζαν» μαζί με τον Γριβέα σε διάφορους λογαριασμούς, θα μπορούν να... πετάνε ελεύθερα.

Η υπόθεση θα περάσει στα αζήτητα και καμία δικαστική αρχή δεν θα μπει στον κόπο να ψάξει τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος.

Όπως εκτιμούν νομικές πηγές, η πορεία του χρήματος θα μπορούσε να βγάλει... λαβράκια σε λογαριασμούς γνωστών και «μεγάλων» οικογενειών. Δυστυχώς, υπάρχει ο κίνδυνος όλοι αυτοί οι λογαριασμοί να μην είναι καν αντικείμενο της έρευνας λόγω λανθασμένης απαγγελίας κατηγορίας!!!

Άλλωστε η τακτική όλων αυτών των κυκλωμάτων που λυμαίνονταν τα χρήματα του Τ.Τ. ήταν η ακόλουθη: «ζάλιζαν» το χρήμα μεταφέροντας το σε θολές διαδρομές μέσω τραπεζικών λογαριασμών για να μην μπορεί να εντοπιστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, κυρίας Πόπης Παπανδρέου το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009, συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρωτο το Newsbomb.gr ειχε αποκαλύψει το σκανδαλο Γριβεα - Τ.Τ. με τα στοιχεία που οδήγησαν σε διώξεις απο την δικαιοσυνη. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ)

Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως - σύμφωνα πάντα με το πόρισμα - χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς, όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.

Κατά τη δικογραφία, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ, εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρίας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα, ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α, διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

Όλη η ιστορία του σκανδάλου παρουσιάζει τεράστια κενά και γεννά μεγάλα ερωτήματα αφού οι γνωριμίες και οι φιλίες του κ. Γριβέα τόσο με το χώρο της ΝΔ (ξεκίνησε ως μέλος της ΟΝΝΕΔ) όσο και με την οικογένεια Παπανδρέου είναι γνωστές...

Το ερώτημα είναι σαφές:

Ποιοι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση και ποιους θέλουν να καλύψουν;

Σχετικές ειδήσεις