ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκάλυψη: Με ποιον Έλληνα καναλάρχη συναντήθηκε ο Τούρκος επιχειρηματίας Acun Ilicali!

Αποκάλυψη: Με ποιον Έλληνα καναλάρχη συναντήθηκε ο Τούρκος επιχειρηματίας Acun Ilicali!

O Τούρκος επιχειρηματίας έχει συναντηθεί εδώ και μερικούς μήνες με ιδιοκτήτη καναλιού στη χώρα μας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουNewsbomb.gr.Στο πάρα πέντε «χάλασε» η συμφωνία αγοράς!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ - ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο Acun Ilicali, ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της τηλεοπτικής βιομηχανίας στην Τουρκία, είχε φτάσει πολύ κοντά στο κλείσιμο του deal για την αγορά τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα.

Λίγο πριν τις τελικές υπογραφές, ο Τούρκος επιχειρηματίας «έκανε πίσω», όπως μας περιγράφουν καλοί γνώστες των λεπτομερειών της υπόθεσης.

Τώρα, επανέρχεται υποστηρίζοντας πως έχει λάβει το «πράσινο φως» από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και ότι το νέο του τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, θα εκπέμψει από τον ερχόμενο Οκτώβριο!

Ποιος είναι ο Acun Ilicali;

Ο 47χρονος Acun έζησε την πρώτη του πτώχευση ως επιχειρηματίας σε ηλικία 21 ετών. Από τότε, δεν το επέτρεψε να ξανασυμβεί. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στην Τουρκία.

Γεννήθηκε στην Ανδριανούπολη. Γρήγορα εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και άνοιξε ένα μαγαζί με ρούχα στην φημισμένη οδό Bağdat Caddesi. Η πρώτη του, όμως, επιχειρηματική ιδέα δεν άντεξε και πολύ. Κήρυξε πτώχευση και ο Acun αποφάσισε να στραφεί σε άλλον ορίζοντα.

Η πρώτη του επαφή με την τηλεόραση έγινε λίγο καιρό μετά, όταν έπιασε δουλειά ως ρεπόρτερ στο Show Tv. Φαίνεται, όμως, ότι δεν του πήγαινε ο ρόλος του «υπαλλήλου» και ίδρυσε δική του εταιρεία παραγωγής. Την Acun Medya, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κυριάρχησε στην τηλεοπτική πραγματικότητα της Τουρκίας.

Φυσικά, αυτό δεν έγινε μόνον με την «σκληρή δουλειά» του Acun.

Μεσολάβησαν πολλά ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη, δημόσιες σχέσεις και το σταδιακό χτίσιμο ενός profil που ταιριάζει σε μεγαλοπαράγοντα.

erdogan

Το 2013 ανοίγει και τον πρώτο του τηλεοπτικό σταθμό, το TV8.

Ευφυής, χαρακτηρίζεται από τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Acun Ilicali ήταν ένας από τους επιχειρηματίες που συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Τουρκία.

tsipras

Και όχι μόνον αυτό.

Όπως ισχυρίζονται τούρκικες εφημερίδες, ο Ilicali έχει ήδη πάρει το πρώτο θετικό «οkey» από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Αυτό, βεβαίως, διαψεύσθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ωστόσο στην ιστορία αυτή, αφ’ ενός μεν υπάρχει έντονο παρασκήνιο, αφ’ ετέρου, αυτό που λέγεται είναι πως ο Ilicali θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε να δει το «τηλεοπτικό αδελφάκι» του TV8 να εκπέμπει στην Ελλάδα!

Τι λέει ο ίδιος;

Ότι έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «ήταν πολύ ενθουσιασμένος» και πως «βλέπει με πολύ θετική ματιά το ενδεχόμενο είτε να αγοράσει ένα κανάλι, είτε να αγοράσει μία συχνότητα στην Ελλάδα»!

Δείτε στην παραπάνω Gallery του Newsbomb, φωτογραφίες του δημοφιλή Acun Ilicali

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Σχετικές ειδήσεις