ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πρώην δήμαρχος στο πολιτικό γραφείο του Γ. Νικητιάδη

Πρώην δήμαρχος στο πολιτικό γραφείο του Γ. Νικητιάδη
Μια ακόμα περίπτωση στενού συνεργάτη του κ. Γιώργου Νικητιάδη προκαλεί έντονα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο υφυπουργός Πολιτισμού...

Μια ακόμα περίπτωση στενού συνεργάτη του κ. Γιώργου Νικητιάδη προκαλεί έντονα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επιλέγει τους ανθρώπους που στελεχώνουν το πολιτικό του γραφείο.

Πρόκειται για τον Γ. Ρούσσο, πρώην δήμαρχο Καλύμνου, ο οποίος αφού δεν επανεξελέγη στο δημαρχιακό θώκο, «βολεύτηκε» ως σύμβουλος στο γραφείο του κ. Νικητιάδη.

Μάλιστα, ο κ. Ρούσσος είναι εκπαιδευτικός, δηλαδή μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Επομένως, για την απόσπασή του στο πολιτικό γραφείο του κ. Νικητιάδη χρειάστηκαν οι υπογραφές της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αλλά και του κ. Παύλου Γερουλάνου, υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Προφανώς ο κ. Ρούσσος δεν είχε καμία σκέψη να επιστρέψει στο εκπαιδευτικό του λειτούργημα και προτίμησε να δώσει τις «πολύτιμες» συμβουλές του για θέματα Τουρισμού στον κ. Νικητιάδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη της θητείας του, ο κ. Ρούσσος θα έπρεπε να επιστρέψει στην υπηρεσία του, όπως ισχύει άλλωστε για κάθε δημόσιο υπάλληλο.

Τώρα, ποια ακριβώς θα είναι η συμβολή ενός ανθρώπου με ειδικότητα στην Πληροφορική, στην ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μόνον ο κ. Υφυπουργός θα μπορούσε να μας απαντήσει.

Ακολουθεί το έγγραφο απόσπασης του κ. Ρούσσου στο πολιτικό γραφείο του κ. Νικητιάδη: