ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η αριστερή πάταξη της διαπλοκής και το «ρουσφέτι» ΣΥΡΙΖΑ στον Λαυρεντιάδη

Παρακολουθώντας τη χθεσινή (10/10/2016) ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, διαπιστώνεται εύκολα το μέγεθος της απύθμενης υποκρισίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η αριστερή πάταξη της διαπλοκής και το «ρουσφέτι» ΣΥΡΙΖΑ στον Λαυρεντιάδη
3'

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΧΑΡΙΣΕ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ... ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ;

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει επιλεκτική μνήμη για τα ζητήματα της διαπλοκής, ενώ θα όφειλε να είναι πιο προσεκτικός όταν διατείνεται ότι η κυβέρνησή του δεν κρατιέται από πουθενά.

Διότι τα γεγονότα τoν διαψεύδουν.

Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον κ. Τσίπρα: Γνωρίζει αν κάποιος από τους υπουργούς του έχει κάνει συγκεκριμένο ρουσφέτι μέσω... φωτογραφικής διάταξης στον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;

Αν δεν γνωρίζει, του το θυμίζουμε:

Κύριε Τσίπρα ποιος υπουργός σας απάλλαξε την Ελληνική Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (πίσω από την οποία βρίσκεται ο Λαυρεντιάδης) από τον ειδικό φόρο φυσικού αερίου;

Μήπως με νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο κ. Χρήστος Σπίρτζης απαλλάχθηκε από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο η πρώην «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων», την εταιρεία που μεταβίβασε στη σύζυγο του ο υπόδικος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης;

Κύριε πρωθυπουργέ - σερίφη της διαπλοκής το νομοσχέδιο του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον τίτλο «Κύρωση της Συµφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών µεταξύ της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας και άλλες διατάξεις» δεν το ξέρετε;

Δεν σας το είπαν οι σύμβουλοί σας στο Mέγαρο Μαξίμου;

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι με τροπολογία που ήδη έγινε νόμος (αφού το νομοσχέδιο ψηφίστηκε) προβλέπεται ότι από 1.1.2016 το φυσικό αέριο που παραλαμβάνεται από βιομηχανίες ή βιοτεχνίες και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους, εξαιρουμένων των ενεργειακών προϊόντων, δεν φορολογείται.

Ποιον ευνοεί αυτή η διάταξη;

Μα βεβαίως την πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Την εταιρεία που είχε μετονομαστεί σε Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά (ELFE), όταν ο όμιλος Λαυρεντιάδης-Κυριακίδη την αγόρασαν από την Εθνική Τράπεζα.

Στη συνέχεια η εταιρεία μεταβιβάστηκε στη σύζυγο του πρώην υπόδικου, Κατερίνα Λαυρεντιάδη (για την περίπτωση της Proton Bank και άλλες υποθέσεις).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΒΛΦ σήμερα φέρεται να ανήκει σε εταιρείες συμφερόντων του ιδίου επιχειρηματία.

Με την τροπολογία αυτή, η πρώην ΒΦΛ εξοικονομεί περίπου 9 εκατ. ευρώ!

Σε απλά ελληνικά: ο υπουργός σας, χαρίζει στον Λαυρεντιάδη 9 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που εσείς κύριε Τσίπρα από το βήμα της Βουλής τους βάζετε δήθεν στη φυλακή.

Καταπληκτικό!

Δείτε εδώ τι συμβαίνει στην ΒΦΛ

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είχε επιχειρηθεί να περάσει πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί υπουργίας Νάντιας Βαλαβάνη και Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά απέτυχε καθώς ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές και οι υπουργοί ζήτησαν συγγνώμη γιατί δεν είχαν συνειδητοποιήσει ποιους ακριβώς αφορά.

Τώρα πια φαίνεται πώς οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. μπορεί να δίνει κίνητρα σε επιχειρηματίες που καταχράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή