ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεχίζεται η δίκη Λαυρεντιάδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Συνεχίζεται η δίκη Λαυρεντιάδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Με τις καταθέσεις του τότε υπεύθυνου ασφαλείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του αδελφού του θύματος συνεχίστηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση κατηγορούνται ο γνωστός επιχειρηματίας και έξι ακόμη άτομα, ενώ η δίκη έχει ξεκινήσει και πάλι από την αρχή μετά την επ' αόριστον αναβολή της, τον Φεβρουάριο της περσινής χρονιάς.

Για δεκάδες κινητά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έκανε λόγω ο υπεύθυνος ασφαλείας του εκείνη την εποχή, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση παρά την επαγγελματική του σχέση με την οικογένεια και τη φιλική του σχέση με δύο ακόμη εκ των κατηγορουμένων.

«Εργαζόμουν στην οικία Λαυρεντιάδη ως υπεύθυνος ασφαλείας. Έκανα τα δρομολόγια για τα παιδιά του, για τον ίδιο, για άλλους επισκέπτες. Στο φυλάκιο βγάζαμε το πρόγραμμα και ο καθένας έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Έδινε ο Λαυρεντιάδης πού έπρεπε να πάει κι έβγαζα τα δρομολόγια. Το φυλάκιο με ενημέρωνε. Ήμουν στην εξωτερική φρουρά», ανέφερε ο μάρτυρας. Ο κ. Μασαούτης, που ασχολείται και με το εμπόριο τροφίμων, είχε σχέσεις και με δύο ακόμη κατηγορουμένους.

Οι σχέσεις με τους άλλους δύο κατηγορούμενους

«Γνωρίζω τον Θεοδωρόπουλο. Μου συστήθηκε ως άνθρωπος που ασχολείται με εμπόριο τροφίμων. Μετά αποκτήσαμε και φιλικές σχέσεις. Μέχρι το 2012 είχαμε επικοινωνία. Ο Θεοδωρόπουλος με έπαιρνε τηλέφωνο ρωτώντας με αν μπορώ να τον πάρω στη δουλειά ως πωλητή. Άλλαζε συνεχώς τηλέφωνα γιατί είχε προβλήματα με τις τράπεζες. Δεν ξέρω αν γνώριζε πού δουλεύω. Η δουλειά που κάνω, δεν είναι δουλειά που φωνάζουμε πού δουλεύουμε. Εγώ ξέρω ότι δούλευε σαν πωλητής. Πάντα με τρόφιμα ασχολούνταν», είπε ο μάρτυρας για τον άνθρωπο που φέρεται να επικοινώνησε την ημέρα της επίθεσης με τρία sms με τον Λαυρεντιάδη. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κατηγορούμενος έκανε ερώτηση στον μάρτυρα σχετικά με τα τηλέφωνα:

Θεοδωρόπουλος: Υπάρχουν πωλητές που έχουν τηλέφωνα που δεν ήταν στα στοιχεία των εταιρειών για να μιλάνε για ανταγωνιστικά προϊόντα;

Μασαούτης: ΟΧΙ. Αυτό γίνεται μόνο σε μεγάλους επιχειρηματίες.

Για τον κουμπάρο του, Μανώλη Βουρβαχάκη, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση ανέφερε: «Τον Βουρβαχάκη τον γνωρίζω πολλά χρόνια από το χωριό μου, γιατί είναι συγγενής της μάνας μου. Βάφτισα την κόρη του. Μπήκε μαζί στην επιχείρησή μας. Αργότερα αγοράσαμε το ποσοστό του γιατί ήθελε να κάνει δική του επιχείρηση. Έχει καφέ στη Γλυφάδα».

Πάντως ο μάρτυρας ξεκαθάρισε, όπως και οι δύο φίλοι του υποστήριξαν, ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και τους έμπλεξαν άδικα, χωρίς να επικαλεστούν πρόσωπο υπεύθυνο για την εμπλοκή τους. «Στο διάστημα που ήμουν υπεύθυνος ασφαλείας του Λαυρεντιάδη δεν κατάλαβα ποτέ να υπάρχει επικοινωνία του με τον Θεοδωρόπουλο. Αν είχε επικοινωνία με οποιονδήποτε από τους κατηγορούμενους θα το ήξερα. Θα υπήρχαν στα βιβλία επισκεπτών», κατέληξε.

Τα δεκάδες τηλέφωνα

Τα δεκάδες τηλέφωνα σε ονόματα αλλοδαπών που βρέθηκαν στη δικογραφία προσπάθησε να εξηγήσει ο μάρτυρας: «Είχε τηλέφωνα ο Λαυρεντιάδης. Γιατί φοβόταν την κατασκοπεία. Για να μην τους παρακολουθούν στο κομμάτι των επιχειρήσεων. Ξέρω ότι, όταν ήθελε τηλέφωνα, πήγαιναν στο κέντρο τα παιδιά και έπαιρναν από ανταλλακτήρια και μαγαζιά εκεί. Ο ίδιος είχε ένα αγγλικό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε μαζί μου. Αυτό ήταν το βασικό του. Αν και με είχε πάρει όλες κι όλες 10 φορές. Όμως, όλοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τέτοια τηλέφωνα. Όλοι έχουν 5-10-20 τηλέφωνα!».

Μια φορά είχε γνωρίσει ο μάρτυρας τον Ανδρεαδάκη «όταν είχε έρθει στην οικία Λαυρεντιάδη λίγους μήνες πριν το συμβάν», ενώ δήλωσε πως γνωρίζει ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν καλές γιατί θα συνεργάζονταν. Τέλος, για την απόπειρα ενημερώθηκε μέσω μηνύματος από συνάδελφο του, που όπως ξεκαθάρισε «τον έστειλε η Νικολίτση (πρώην σύζυγος Λαυρεντιάδη) για να δει τι έγινε στο σπίτι του Ανδρεαδάκη».

Η σύζυγος Λαυρεντιάδη και η φρουρά

«Το 2012 έγινε η αγοραπωλησία από εμένα και μπήκαν στην εταιρεία πολλά χρήματα, περίπου 10 εκατ. ευρώ. Ο Αθηναγόρας μου είχε πει ότι είχε γνωρίσει τον Λαυρεντιάδη και μιλούσαν για δουλειές. Δεν μου είπε συγκεκριμένα πράγματα. Οι σχέσεις μας επαγγελματικά δεν ήταν κοντά. Δεν τα βρίσκαμε. Δεν συζητούσαμε λεπτομέρειες. Μου είπε ότι γνώρισε Λαυρεντιάδη και όταν έχει κάτι παραπάνω θα μου πει. Αυτά ήταν γύρω στον Απρίλιο. Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι στο Π. Φάληρο. Το ατύχημα έγινε στο νέο σπίτι. Το είδα τότε», ανέφερε ο αδελφός του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

Από την πρώην σύζυγο του αδελφού του, Έλενα, ενημερώθηκε για την επίθεση σε βάρος του, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ενώ ήταν ο άνθρωπος που έμεινε επί 36 ημέρες στο πλευρό του. Σχετικά με την ιδιαίτερη αναφορά της δικογραφίας στη σχέση που είχε το θύμα με τη σύζυγο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είπε: «Εγώ προσωπικά δε ζήτησα καμία βοήθεια από την οικογένεια Λαυρεντιάδη. Τη Νικολίτση την γνώρισα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Δεν ασχολιόμουν με το ποιος κάνει τι και ποιος είναι τι. Δεν άφηνα κανέναν να μπαίνει μέσα εκτός από τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου. Η κα Νικολίτση τον είδε μετά από 20 μέρες. Μετά μια ερχόταν, μια δεν ερχόταν. Μαζί και δύο άνθρωποι της φρουράς Λαυρεντιάδη έξω από την πόρτα. Μετά από ένα διάστημα το σταμάτησα. Δεν είχα εμπιστοσύνη».

«Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα»

Για το ποιος έχει ευθύνη της επίθεση ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει, γιατί και ο αδελφός του τού έλεγε «ακατάληπτα» στο νοσοκομείο. «Όταν συνήλθε ο αδερφός μου μού έλεγε περίεργα. Μου έλεγε μια για μια δουλειά στην Κύπρο, μετά για την αντιπαράθεση με την πρώην σύζυγο. Ο αδελφός μου είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος. Δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα. Είμαστε πάντα με την απορία. Δεν θέλω να πω κάτι γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Ο Αθηναγόρας είναι στην Κρήτη σε κακή κατάσταση», κατέληξε.

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου, καθώς το δικαστήριο διέκοψε εξαιτίας αδιαθεσίας ενός εκ των μελών του.

Σχετικές ειδήσεις