ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ξεκινά και πάλι η δίκη Λαυρεντιάδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ξεκινά και πάλι η δίκη Λαυρεντιάδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στο εδώλιο επιστρέφει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Ο υπόδικος επιχειρηματίας για τις υποθέσεις των «θαλασσοδανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και για το μέγα σκάνδαλο της Proton Bank έχει μια ακόμη υπόθεση ανοιχτή!Πρόκειται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο υπόδικος επιχειρηματίας κάθεται στο εδώλιο για μια υπόθεση που θυμίζει πρακτικές μαφίας – Γιατί το θύμα άλλαξε την κατάθεσή του;

Καταγγελία-κόλαφος της ΟΕΧΒΕ: Η κυβέρνηση χέρι-χέρι με τον Λαυρεντιάδη

Τέσσερα χρόνια για μια υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι μάλλον αρκετά, αν αναλογιστεί κάποιος ότι συνήθως μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο, τέτοιου είδους υποθέσεις βρίσκονται ήδη στο ακροατήριο.

Το παράδοξο αυτής της υπόθεση είναι πως είχε φτάσει στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων τον Φεβρουάριο του 2015, όταν τελικά οδηγήθηκε σε αναβολή επ' αόριστον. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είχαν ολοκληρωθεί, αλλά η ασθένεια ενός εκ των 7 κατηγορουμένων στην υπόθεση στάθηκε η αφορμή για την αναβολή.

Το δικαστήριο έπειτα από τρεις διακοπές, τις οποίες αποφάσισε λόγω της απουσίας ενός κατηγορούμενου που επικαλούνταν προβλήματα υγείας, όρισε πραγματογνώμονα. Το πόρισμα του τελευταίου ήταν πως ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αποτέλεσμα; Αναβολή της δίκης επ' αόριστον και πλέον με τη νέα δικάσιμο που ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή!

Στο μεταξύ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014 έχει παρέλθει το 18μηνο όριο της προφυλάκισης και όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σκάνδαλο Τ.Τ. : Έρχονται ισόβια για τα θαλασσοδάνεια

Η ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Η υπόθεση γράφτηκε με πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες εξαιτίας του εντυπωσιακού τρόπου, που θύμιζε έντονα ταινία, με τον οποίο επιχειρήθηκε η δολοφονία του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη. Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιουνίου 2012, όταν ο επιχειρηματίας παρέλαβε στην είσοδο του σπιτιού του, μια γλάστρα, ένα δέμα τυλιγμένο με συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, από υπάλληλο ανθοπωλείου.

Μπαίνοντας στο διαμέρισμά του, άνοιξε αμέσως το φάκελο.

Η κάρτα έγραφε: «Χαθήκαμε, ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με».

Στη συνέχεια, πήρε στα χέρια του το «δώρο» και ανοίγοντάς το είδε ένα μεταλλικό κουτί.

Ένας ήχος που ακούστηκε ξαφνικά πρόδωσε το περιεχόμενο, με τον επιχειρηματία να πετά το κουτί στο τραπέζι του σαλονιού. Ακολούθησε έκρηξη και ο τραυματισμός του.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι στον χώρο γύρω από το σπίτι του επιχειρηματία βρισκόταν άνθρωπος που δήλωσε ότι εργαζόταν ως συνοδός ασφαλείας στον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και βρισκόταν εκεί για να δει τι είχε γίνει.

Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκε ότι μια 27χρονη τότε γυναίκα είχε πάει στο ανθοπωλείο για το «φονικό» πακέτο, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να γράψει την συνοδευτική κάρτα, επικαλούμενη...κακό γραφικό χαρακτήρα.

Η γυναίκα είχε ζητήσει να παραδοθεί το δέμα μέχρι τις 10 το πρωί και φρόντισε 20 λεπτά αργότερα να τηλεφωνήσει για να διαπιστώσει εάν πράγματι παραδόθηκε. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι πίσω από τα τηλέφωνα των δραστών βρισκόταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος για να μην γίνει αντιληπτός χρησιμοποιούσε αριθμούς που ήταν δηλωμένοι σε ονόματα αλλοδαπών.

Μάλιστα, με βάση την ανάλυση κλήσεων εμφανίζεται να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978…που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές και να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η απόπειρα.

Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη της βόμβας.

Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη την περίοδο ο επιχειρηματίας ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε έξι μήνες αργότερα (Δεκέμβριο 2012) για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Κατά τη δικογραφία, οι «προσωπικές διαφορές με το θύμα» είναι ο λόγος που ο Λαυρέντης Λαυρεντιαδής φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι ακόμα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.

Σκάνδαλο Λαυρεντιάδη: Πότε επιτέλους θα μάθουμε την αλήθεια για το «μαύρο» χρήμα;

Η συνεργασία «ναυάγιο»

Λίγους μήνες πριν την απόπειρα σε βάρος του Ανδριαδάκη, τον Φεβρουάριο του 2012, ο ισχυρός τότε Λαυρεντιαδής, του πρότεινε να συνεργαστούν επαγγελματικά στην φαρμακευτική εταιρεία ΑLAPIS. Όταν ο πρώτος προχώρησε σε οικονομικό έλεγχο της εταιρείας, φέρεται να διαπίστωσε μεγάλες οφειλές με αποτέλεσμα να απορρίψει την πρόταση. Στα τέλη Μαρτίου της ίδιας χρονιάς, έφτασαν «ψίθυροι» στα αυτιά του Ανδριαδάκη για συκοφαντίες σε βάρος του ίδιου και του πατέρα του. Η ρήξη μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη και έκτοτε η μεταξύ τους επικοινωνία ήταν καθαρά τυπική.

Λαυρεντιάδης: Σκάνδαλο - βόμβα στα «Ελληνικά Λιπάσματα» στην Καβάλα

Το πισωγύρισμα Ανδριαδάκη

Το θύμα της επίθεσης που ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία, αν και στην αρχή είχε κατονομάσει το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης, στη συνέχεια πήρε πίσω τα πάντα υποστηρίζοντας ότι οι αρχικοί του ισχυρισμοί διατυπώθηκαν λόγω...σύγχυσης. Μάλιστα, είχε εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνούσε την υπόθεση και είχε υποστηρίξει: «Είναι ευνόητο ότι λόγω της σύγχυσης στην οποία βρισκόμουν, των αφόρητων πόνων και της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής στην οποία υποβαλλόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του φόβου για τη ζωή μου και την σωματική ακεραιότητα οικείων μου, παρεισέφρησαν ακουσίως εσφαλμένες εκτιμήσεις ή κρίσεις στις καταθέσεις μου σχετικά με τον κ. Λαυρεντιάδη… Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση, οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ αυτού και του περιβάλλοντος του….».

Ο καθένας βεβαίως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την εξέλιξη της υπόθεσης… και για την ανεξήγητη αλλαγή της κατάθεσης του θύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Σχετικές ειδήσεις