ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης «μπούκωναν» μεγαλοεκδότες με εκατομμύρια ευρώ για να σιωπούν

Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης «μπούκωναν» μεγαλοεκδότες με εκατομμύρια ευρώ για να σιωπούν

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς που συντάραξαν την ελληνική οικονομία με πρωταγωνιστές τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρο Κυριακίδη παίρνει - όπως όλα δείχνουν - το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η περίπτωσή του Λ. Λαυρεντιάδη χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Η τακτική του, παρόμοια με αυτή του Κοσκωτά: «ζάλιζε» το χρήμα και αγόραζε τα πάντα, ό,τι εκινείτο. Μόνο που το μέγεθος της οικονομικής απάτης του Γιώργου Κοσκωτά, σε απόλυτους αριθμούς ήταν «πταίσμα» μπροστά στα δισεκατομμύρια που «τζόγαρε» ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Διαβάστε όλες τις αποκαλύψες του Νewsbomb.gr που αφορούν τα τεράστια σκάνδαλα του Λ. Λαυρεντιάδη

Ο τότε ισχυρός άντρας, βάζοντας μπροστά τον καταζήτουμενο σήμερα Πέτρο Κυριακίδη, «τάιζε» με χρυσές χορηγίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εκδότες και καναλάρχες προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή τους και τη συνενοχή στη λεηλασία της Proton Bank, η οποία πτώχευσε και τα σπασμένα πλήρωσε για μια ακόμα φορά ο Έλληνας φορολογούμενος.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, μέσω της εταιρείας ΝΕΠ που χρησιμοποιούσε ως όχημα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο Πέτρος Κυριακίδης, μοίραζε εκατομμύρια σε εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφους.

Δεκάδες εκατομμύρια από τα κλεμμένα της Proton Bank κατέληξαν σε μεγαλοεκδότες που είχαν κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες.

Όλοι, εκδότες και καναλάρχες φαίνεται πώς πήραν «μεζέ»: Η ταρίφα ήταν από 10 έως 20 εκατομμύρια, νομίζοντας έτσι ότι θα είχαν ασυλία από τα ΜΜΕ.

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος περιγράφει με λεπτομέρειες το χρονικό του μεγάλου σκανδάλου.

Με ονόματα, διευθύνσεις και ποσά, τεκμηριώνει τη μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε. Τώρα το καυτό υλικό βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα κ. Νίκου Παντελή ο οποίος αναμένεται να ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων στο μεγάλο σκάνδαλο.

Οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τον Πέτρο Κυριακίδη, θα κληθούν να επιστρέψουν εντόκως το σύνολο των ποσών που εισέπραξαν και το οποίο αποτελεί προϊόν εγκλήματος και εαν αυτό δεν γίνει, τότε θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ρoή Ειδήσεων