ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η οικογένεια Καμμένου χρωστάει φόρους 10 ετών για τις offshore του Παναμά

Η οικογένεια Καμμένου χρωστάει φόρους 10 ετών για τις offshore του Παναμά

Η ιστορία με τις εξωχώριες εταιρείες της οικογένειας Καμμένου, είναι πιο θολή από όσο αρχικά φαίνεται και οι συνεχείς αποκαλύψεις παρουσιάζουν τεράστιο δημοσιογραφικό και πολιτικό ενδιαφέρον - Όπως θα διαπιστώσετε από την αποκάλυψη του Newsbomb.gr, για 10 ολόκληρα χρόνια η οικογένεια Καμμένου δεν πλήρωνε τους προβλεπόμενους φόρους στο υπουργείο Οικονομικών του Παναμά για την εταιρεία Pakel Compania Naviera S.A.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΝ PAKEL COMPANIA NAVIERA ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ - ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

Το αξίωμα «τίποτε δεν είναι τυχαίο» βρίσκει την καλύτερη δυνατή αποτύπωσή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ειδικότερα στον μικρό της εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Σε μια κυβέρνηση που εξελέγη με σημαία την πάταξη της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος, που υποτίθεται ότι είναι ανηλεής διώκτης όλων των ιδιοκτητών λογαριασμών σε ξένες τράπεζες και κατόχους off shore εταιρειών όπως είναι ο Παναμάς και οι φορολογικοί παράδεισοι της Μεγάλης Βρετανίας υπάρχει τουλάχιστον ένας, που προφανώς γνωρίζει από τα παιδικά του χρόνια τι σημαίνει να έχεις τα χρήματά σου σε off shore εταιρεία.

Η οικογένεια του Πάνου Καμμένου και ειδικότερα ο μακαρίτης, πλέον, πατέρας του Ηλίας καθώς και η μητέρα του Πολιτίμη δεν είχαν μία, δεν είχαν δύο, αλλά τουλάχιστον τρεις off shore εταιρείες.

Και παρά τα σοβαρά ερωτήματα που συνοδεύουν τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr ο κ. Καμμένος προφανώς δεν έχει βρει... χρόνο, ανάμεσα στις αλλαγές στολών των τιμημένων Όπλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των περιοδειών ανά την Ελλάδα με ελικόπτερα για επισκέψεις κάθε είδους, προκειμένου να απαντήσει σοβαρά και εμπεριστατωμένα.

Σήμερα λοιπόν, το Newsbomb.gr επανέρχεται να αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις υπερπόντιες οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας Καμμένου, θέτοντας παράλληλα και νέα ερωτήματα.

Ο Ηλίας Καμμένος ήταν ίσως από τους πρώτους Έλληνες επιχειρηματίες που ανακάλυψε τον Παναμά, έναν από τους μεγαλύτερους και παλιότερους φορολογικούς παραδείσους αυτού του πλανήτη. Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα ο Ηλίας Καμμένος το 1966, ίδρυσε έναντι ενός μικρού προβλεπόμενου τιμήματος, στον Παναμά την εταιρεία PAKEL COMPANIA NAVIERA, SA η οποία υφίσταται έως και σήμερα.

Πρόκειται, όπως είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), για μια εταιρεία με δηλωμένη έδρα στην πόλη του Παναμά, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους την Avenida (λεωφόρο) Federico Boyd και είναι καταχωρημένη στο επίσημο μητρώο του Παναμά με τον αριθμό 8903-47-91717.

Κανείς δεν γνωρίζει τους ακριβείς σκοπούς ή τη δραστηριότητα αυτής της εταιρείας που ίδρυσε ο Ηλίας Καμμένος πριν από 50 χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε επίσης το αν ο γιος του Πάνος Καμμένος είχε πλήρη γνώση των δοσοληψιών που διενεργούντο μέσα από αυτήν, από τον πατέρα του τού οποίου η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η εισαγωγή και πώληση αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Είναι προφανές όμως ότι τουλάχιστον μετά το θάνατό του ο Πάνος Καμμένος ως κληρονόμος της νόμιμης μοίρας στην περιουσία του πατέρα του έχει κανονικά στην κατοχή του το 75% όλων των περιουσιακών του στοιχείων, όποια κι αν είναι αυτά, μαζί με την αδελφή του.

Εκτός κι αν έχει αποποιηθεί ή εάν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν ήταν στο όνομα που πατέρα του την ημέρα του θανάτου, τον Φεβρουάριο του 2016.

Μπαταχτσήδες και στον Παναμά;

Αυτό που όμως πρέπει να σημειωθεί και αποκαλύπτουμε σήμερα για τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών του Παναμά με επίσημη απόφασή του στις 19 Απριλίου του 2016 αποφάσισε να διαγράψει την εταιρεία PAKEL COMPANIA NAVIERA, S. A. από το δημόσιο μητρώο των εταιρειών του Παναμά λόγω φορολογικών παραβάσεων και ειδικότερα λόγω της μη καταβολής των αντιστοιχούντων φόρων που προκύπτουν από τη φορολογική νομοθεσία του Παναμά επί μία δεκαετία.

panama 1

Στο πολυσέλιδο έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα ολόκληρο το Newsbomb.gr και αφορά πλήθος εταιρειών με έδρα τον Παναμά που έχουν υποπέσει στο ίδιο αδίκημα η συγκεκριμένη εταιρεία αναφέρεται στο παράρτημα με τον πλήρη κατάλογο των εταιρειών στη σελίδα 186.

Η ουσία: η οικογένεια Καμμένου δεν πλήρωνε για 10 ολόκληρα χρόνια τους αναλογούντες φόρους για την offshore που διατηρούσε στον Παναμά!

panama 2

Δείτε εδώ ολόκληρο το έγγραφο του υπ. Οικονομικών του Παναμά

Έτσι λοιπόν το πρώτο βασικό ερώτημα είναι αν γνώριζε ο απηνής διώκτης του μαύρου χρήματος Πάνος Καμμένος το αντικείμενο της οικογενειακής off shore με έδρα τον Παναμά. Αν γνώριζε το ύψος των χρημάτων που διακινήθηκαν ή διακινούνται μέσα από αυτήν. Αν η εταιρεία αυτή που ίδρυσε ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος βρίσκεται ακόμη σε χέρια μελών της οικογένειά του και σε ποια.

Είναι βεβαίως ερωτήματα που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη λόγω της δημόσιας ιδιότητας του Πάνου Καμμένου ως συγκυβερνήτη της Ελλάδας και ως υπουργού Άμυνας καθώς και λόγω των πάγιων τοποθετήσεών του κατά της κατοχής εξωχώριων εταιρειών.

Έως τώρα ο κ. Καμμένος έχει επιχειρήσει να απαντήσει χωρίς ουσιαστικά στοιχεία υποστηρίζοντας ότι προηγούμενα δημοσιεύματα του Newsbomb.gr και άλλων ΜΜΕ επιχειρούν να σπιλώσουν τη μνήμη του πατέρα του.

Παρόλα αυτά το Newsbomb.gr τουλάχιστον σε ότι το αφορά έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και έχει εξηγήσει ότι οι δραστηριότητες του Πάνου Καμμένου δεν θα ήταν μείζονος σημασίας αν ο ίδιος δεν ήταν πολιτικός πρώτης γραμμής που μάλιστα συγκυβερνά την Ελλάδα και αν -το κυριότερο- έκανε το κόπο να απαντήσει επί της ουσίας των λογικών ερωτημάτων που του έχουν τεθεί και δεν αφορούν προσωπικά δεδομένα, αλλά οικονομικές δοσοληψίες που οφείλουν να είναι διαφανείς και κρυστάλλινες προκειμένου να μην αιωρούνται απορίες που τροφοδοτούν κακόβουλα, ενδεχομένως, σχόλια.

Ο κ. Καμμένος ως επαγγελματίας πολιτικός γνωρίζει πολύ καλά ότι η ουσία βρίσκεται στις λεπτομέρειες και ξέρει ότι οι... σκιές δημιουργούν μείζονα πολιτικά ζητήματα.

Οι απορίες, εκτός των άλλων γεννήθηκαν και από την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να αποφύγει επί 9 μήνες τώρα να απαντήσει επί της ουσίας στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργεί παλαιότερη αποκάλυψη του Newsbomb.gr για την ίδρυση δύο «εταιρειών της μιας λίρας» στη Μεγάλη Βρετανία στο όνομα του πατέρα του Ηλία και αυτές, με τη μόνη διαφορά ότι αυτές ιδρύθηκαν λίγες ημέρες πριν πεθάνει από καρκίνο νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο. Δυο εταιρείες Sea Flyer Limited και η Ocean Flyer Limited με επίσης άγνωστα περιουσιακά στοιχεία και άγνωστες δραστηριότητες.

Τα καυτά ερωτήματα για τις offshore

Το Newsbomb.gr δεν θα κουραστεί να επανέρχεται έως ότου δοθεί στον ελληνικό λαό μια απάντηση, ανεξαρτήτως του αν είναι πειστική ή όχι. Θέτει ξανά τα συγκεκριμένα καυτά ερωτήματα τα οποία κάποια στιγμή ίσως βρει λίγο χρόνο να απαντήσει ο κ. Πάνος Καμμένος:

  • Για ποιο λόγο ο Ηλίας Καμμένος ίδρυσε λίγες μόλις ημέρες πριν υποκύψει στη μακροχρόνια και επώδυνη ασθένειά του, σε ηλικία 87 ετών δυο εταιρείες της μιας λίρας στη Μεγάλη Βρετανία;
  • Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν μεταβιβαστεί σε αυτές τις εταιρείες;
  • Ο γιος του και φυσικός κληρονόμος του, Πάνος Καμμένος, ήταν σε γνώση της ίδρυσης των εταιρειών αυτών;
  • Κι αν ναι, έδωσε τη συγκατάθεσή του να ιδρυθούν ουσιαστικά εταιρείες ειδικού σκοπού όταν ταυτόχρονα ο ίδιος βρίσκεται σε «ανοιχτή μάχη με τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή» και σχεδόν καθημερινά καταγγέλλει όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τα ονόματά τους βρίσκονται σε διάφορες λίστες καταθετών που έχουν περιέλθει σε γνώση της πολιτείας;
  • Γνωρίζει ο κ. Πάνος Καμμένος ότι η μητέρα του Πολυτίμη Καμμένου, μια μόλις ημέρα μετά την κηδεία του πατέρα του Ηλία, έσπευσε να δηλωθεί (με ποια διαδικασία άραγε;) ως διαχειριστής της μιας από τις εταιρείες και μάλιστα σε ηλικία 82 ετών;
  • Έχει ο ίδιος συμμετοχή σε αυτή τη νομική ενέργεια;
  • Είχε στο παρελθόν ο πατέρας του άλλες εταιρείες τέτοιου τύπου στο εξωτερικό σε χώρες εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και αν ναι, ο ίδιος γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία που περιείχαν; Και έχει ή όχι ωφεληθεί με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά;

Οι δήθεν διώκτες της διαπλοκής

Ας επανέλθουμε όμως στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στο μαύρο χρήμα, στις off shore, στους ελέγχους, στις λίστες, στο πολιτικό χρήμα και όλη αυτή την αλυσίδα που έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας που στενάζει κάτω από τα μνημόνια.

Η κυβέρνηση κορόιδεψε τους Έλληνες επιβάλλοντας το τρίτο μνημόνιο, το χειρότερα απ’ όλα και ετοιμάζεται μάλιστα για την επικαιροποίησή του με νέα μέτρα.

Φαίνεται όμως ότι τους κοροϊδεύει κανονικά και σε ότι αφορά σε μια από τις βασικές της πολιτικές δεσμεύσεις που μάλιστα δεν έχουν να κάνουν με τους δανειστές οι οποίοι αντιθέτως μας βοηθούν προμηθεύοντας την ελληνική κυβέρνηση με λίστες καταθετών στο εξωτερικό.

Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις τόσο προεκλογικά όσο και στη διάρκεια των 22 μηνών που οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος συγκυβερνούν ουσιαστικά όχι μόνον δεν έχει γίνει τίποτε αλλά αντιθέτως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως ούτε η σημερινή κυβέρνηση έχει την πρόθεση να σπάσει το απόστημα.

Αρχικά, ο ελληνικός λαός έκπληκτος πληροφορήθηκε, την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός ευρώ, πως κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης διατηρούν λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων στο εξωτερικό.

Στην πορεία και παρά τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις διαπιστώνεται πως από τις περιβόητες λίστες και ειδικότερα από τη λίστα Λαγκάρντ ελάχιστοι είναι οι έλεγχοι που έχουν ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια τα έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ουσιαστικά δεν έχει γίνει το παραμικρό για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και τα τσιγάρα που αποτελούν μεγάλες πληγές για την ελληνική οικονομία προκαλώντας ζημία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση πέρασε κυριολεκτικά νύχτα βράδυ Κυριακής- τροπολογία από τη Βουλή που επέτρεπε σε βουλευτές να έχουν off shore εταιρείες.

Μετά την διακομματική κατακραυγή που ξέσπασε η τροπολογία αυτή -που όμως για λίγες ημέρες ήταν διάταξη ψηφισμένου νόμου και αυτό γεννά νομικές συνέπειες- καταργήθηκε αλλά η απορία έμεινε. Ποιον ή ποιους ξέπλενε ή τελικά ξέπλυνε αυτή η διάταξη. Ποιοι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχουν off shore;

Διαβάστε την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις offshore

Συνήθως αυτές οι εταιρείες δεν δηλώνονται στα πόθεν έσχες καθώς η γνωστοποίησή τους σημαίνει και έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

Χθες Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το Newsbomb.gr αποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει ανενεργό το μοναδικό ουσιαστικό νόμο που είχε ψηφιστεί το 2014 για να ελεγχθεί πραγματικά το μαύρο χρήμα που διακινείται σε πολιτικά κόμματα και βουλευτές. Ένας νόμος που επί 22 μήνες δεν εφαρμόζεται προφανώς γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν επιθυμούν να κοπεί ο γόρδιος δεσμός της διαπλοκής στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για το μαύρο πολιτικό χρήμα

Και για αυτή την αποκάλυψη δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες θα προτιμούσαν να μην υπάρχουν αυτές οι αποκαλύψεις.

Το Newsbomb.gr συνεχίζει την έρευνα και θα σας ενημερώνει.

Σχετικές ειδήσεις